Volvo lucreaza la 3 tehnologii noi de securitate

Volvo lucreaza la 3 tehnologii noi de securitate
Volvo dezvolta 3 noi tehnologii de securitate pentru autoturisme, care pot compensa neatentia soferilor: un sistem de sofat automat in trafic de viteza mica, un sistem pentru evitarea coliziunilor in intersectii si un sistem de detectie a animalelor salbatice din apropierea soselei.
Distribuie pe Facebook
Una dintre tehnologiile la care lucreaza producatorul auto suedez tine de usurarea sofatului in situatiile de trafic de viteza redusa. Folosind o camera video si un radar, urmatoarele generatii de masini Volvo ar putea copia automat miscarile masinii din fata, de la frane pana la directie.
Sistemul "Intersection Support" functioneaza intr-un mod asemanator pentru a preveni accidentele din intersectii. Cand soferul de la volanul unui Volvo face stanga dupa ce a vazut culoarea verde la semafor, masina poate frana automat atunci cand un sofer dintr-o alta directie intra in intersectie pe rosu.
A treia tehnologie dezvoltata de Volvo pentru siguranta soferilor si a pasagerilor detecteaza miscarile animalelor salbatice de la marginea soselei si reduce automat viteza pentru a preveni un accident datorat soferului care nu a observat pericolul, scrie AutoWeek.


Volvo Autonomous Driving



Volvo Intersection Support



Volvo Animal Detection

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Inovatii auto DATA PUBLICĂRII: 12 Iulie 2012