Volvo promite o reducere a consumului cu 25% cu noul sistem KERS

Volvo promite o reducere a consumului cu 25% cu noul sistem KERS
Producatorii de la Volvo au facut primele teste ale sistemului KERS, cu volanta, care poate aduce o economie de carburant de 25% si cu care vor fi dotate modelele de serie ce vor fi produse pe viitor.
Distribuie pe Facebook

Volvo a prezentat aceasta noua tehnologie ca fiind cea mai "ieftina, usoara, puternica si eficienta" metoda de reducere a consumului de carburant.

Sistemul KERS este atasat pe puntea din spate, unde energia de franare este recuperata de volanta care poate ajunge la o turatie de 60.000 rpm. Astfel, cand este apasata pedala de acceleratie, energia este transmisa inapoi la roti cu ajutorul unui angrenaj, ceea ce ofera un plus de 80 cai putere.

Testul acestui sistem a fost facut pe modelul Volvo S60, cu un motor turbo cu patru cilindri, si a ajutat ca acesta sa obtina un demaraj pana la 100 km/h de 5,5 secunde.

Sistemul KERS este destinat in special pentru calatoriile urbane, deoarece energia poate fi stocata pentru o anumita perioada de timp si este foarte eficient mai ales pentru desele opriri la semafor.

Producatorii de la Volvo spun ca acest sistem este mult mai ieftin decat un hibrid, de aceea poate fi implementat mult mai usor pe modelele de serie.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Inovatii auto DATA PUBLICĂRII: 26 Aprilie 2013