Alexandra Marinescu, penalizata inca odata

Alexandra Marinescu, penalizata inca odata
Distribuie pe Facebook
Etapa a treia din Campionatul National de Karting s-a desfasurat pe circuitul de la Targu Secuiesc. In calificarile de sambata, Alexandra Marinescu a incheiat pe pozitia a doua, la doar 8 sutimi de secunda in spatele lui Leo Borlovan.

Marea problema la inceputul zilei a fost reprezentata de aparitia vantului, care a batut cu putere. In prima mansa, tanara din Craiova a avut o mica ezitare in momentul startului, a cazut pe locul 3, a recuperat repede pozitia pierduta si a terminat in cele din urma a doua. In mansa secunda a castigat fara niciun fel de probleme, dar in ciuda acestui fapt urma sa ocupe doar locul al doilea pe grila prefinalei de duminica dimineata. "Simt ca pot castiga la Targu Secuiesc. Din pacate am dezavantajul fizic. Sunt inalta si pierd timp in virajele mai lente. La fel, pierd destul de mult pe liniile drepte, problema fiind de ordin aerodinamic", a declarat Alexandra Marinescu la finalul primei zile.

Duminica, startul cursei de la clasa Mini a fost anulat de trei ori. Dupa trecerea pilotilor prin pregrila, inaintea celui de al 4-lea start, motorul kartului pilotat de Alexandra s-a innecat, iar aceasta a ajuns pe ultima pozitie. In ciuda unei curse de recuperare foarte bune, tanara a ajuns pe locul al treilea. Surpriza a urmat la cateva minute dupa finalul de mansa - Alexandra a fost informata ca a furat startul, a primit o penalizare de 10 secunde si a fost retrogradata pe locul 6 pe grila cursei finale.

Aflata in mijlocul plutonului, inconjurata de mai multi piloti fara experienta, Alexandra a fost implicata intr-un incident in primul viraj si a iesit in decor. A revenit si a terminat pe locul 8, recuperarea fiind imposibila din cauza ca filtrul motorului a adunat foarte multe resturi.

"Ne vom retrage din Campionatul National de Karting. In ultimele doua curse am fost privati de doua rezultate foarte bune. Nu putem concura in asemenea conditii si preferam sa stam si doar sa ne antrenam", a declarat George Marinescu, tatal Alexandrei. Penalizarea din etapa a treia vina dupa cea din urma cu o runda, cand Alexandra a fost amendata pentru o depasire pe steag galben.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Karting DATA PUBLICĂRII: 18 Iunie 2012