Alexandra Marinescu, romanca de 15 ani care piloteaza monoposturi

Alexandra Marinescu, romanca de 15 ani care piloteaza monoposturi
  • Anul trecut, Alexandra a facut teste cu echipa Virtuosi Racing
  • Monoposturile au motoare Ford de 160 cp
  • Inca nu este clar daca pilotul roman va lua startul in campionatul 2015
Distribuie pe Facebook

In luna aprilie incepe sezonul 2015 de Formula 4 care se desfasoara exclusiv pe circuitele din Marea Britanie. In acest sport cu motor concureaza tineri care au varsta de pana in 18 ani si printre ei si-a gasit locul si romanca de 15 ani, Alexandra Marinescu.

Desi a inceput testele pentru sezonul 2015 in Marea Britanie de Formula 1, o competitie sportiva noua, la care pot lua startul pilotii care au implinit varsta de 15 ani, Alexandra Marinescu nu figureaza inca pe listele de participanti inscrisi in sezonul anului curent. Speram doar sa fie o problema de timing si sa o vedem la start pe 4-6 aprilie, cand are loc prima etapa de F4, pe circuitul de la Oulton Park.

Chiar daca nu o regasim pe site-ul oficial dedicat Formulei 4, nici cu numele, nici cu echipa, Alexandra a facut recent o sesiune de teste alaturi de un monopost oferit de Richardson Racing pe circuitul de la Brands Hatch. Din pacate, testele s-au petrecut pe ploaie, insa Alexandra a invatat cateva lucruri noi cu care trebuie sa se obisnuiasca, tinand cont de clima schimbatoare din insula.

Alexandra Marinescu

Alexandra a debutat in motorsport la volanul karturilor si acum s-a gandit ca o competitie cu monoposturi poate fi un pas important. Masinile sunt toate identice, avand motoare de 2 litri Cosworth care produc 160 cp, facand din aceasta competitie una echilibrata in care conteaza exclusiv indemanarea pilotului - "Dupa karting si competitia de monoposturi Skip Barber din Statele Unite, cred ca Formula 4 este pasul normal in cariera mea, mai ales ca beneficiaza de sustinerea FIA si pentru ca este singura care accepta piloti de 15 ani. Am inceput deja pregatirile si abia astept prima cursa din acest sezon", a spus Alexandra.

In aceasta luna, pilotul roman va mai avea sesiuni de teste si cu alte echipe care pun la dispozitia echipelor monoposturi si staff tehnic. Speram ca pana la sfarsitul acestei luni sa vedem numele Marinescu pe grila pilotilor inscrisi in sezonul 2015 si steagul Romaniei fluturand la linia de start.

Alexandra Marinescu

Distribuie pe Facebook
mai multe