Alexandra Marinescu se retrage din Campionatul National de Karting

Alexandra Marinescu se retrage din Campionatul National de Karting
Distribuie pe Facebook

Tanara sportiva Alexandra Marinescu, castigatoare a primei etape la categoria Mini, a decis sa se retraga din Campionatul National de Karting in urma unor probleme de arbitraj.

Dupa o prima etapa in care Alexandra Marinescu a demonstrat ca este foarte rapida si ca poate domina competitia in clasa ei, au urmat doua curse in care situatiile din pista au fost interpretate in defavoarea oltencei, care a fost penalizata desi probele video aratau ca manevrele executate de ea erau corecte.

Desi a fost depusa o contestatie la deciziile de penalizare, Federatia Romana de Karting a tergiversat analizarea acestei contestatii, depasind termenul de raspuns. In aceste conditii, familia Marinescu a decis retragerea sportivei din Campionatul National de Karting si pregatirea pentru trecerea la clasa KF3 in sezonul 2013, cand Alexandra urmeaza sa concureze in curse internationale.

"Suntem foarte dezamagiti de modul in care am fost tratati, atat in pista cat si in afara ei. Dupa penalizarea din etapa a doua am adus probe video si am cerut analizarea acestora de catre Comisia de Disciplina a Federatiei (n.n. Federatia Romana de Karting), insa au trecut peste 40 de zile si nu am primit nici un raspuns oficial. S-a depasit cu mult termenul legal si am inteles ca nu exista nici macar bunavointa de a se analiza filmarile puse la dispozitie de catre noi. Intre timp am luat startul si in etapa a treia, unde am primit din nou penalizari care ni se par aberante. Am luat, in consecinta, decizia de a nu continua in Campionatul National" a declarat George Marinescu, tatal Alexandrei.

Familia Marinescu considera tratamentul Federatiei Romane de Karting la adresa Alexandrei drept incorect si lipsit de etica, constatand cu parere de rau faptul ca lipsa de organizare si de pregatire profesionala a celor implicati in organizare stirbeste din frumusetea kartingului, ducand Campionatul National in derizoriu.

Alexandra Marinescu pornea drept favorita a clasei Mini in sezonul 2012, an in care ea si familia ei au decis sa pregateasca in Romania campania internationala din 2013. "Am crezut cu sinceritate ca ne vom putea pregati in Romania si ca vom reusi sa construim aici cariera internationala a Alexandrei din urmatorii ani, insa acum renuntam cu parere de rau la acest deziderat si vom continua sa ne antrenam in strainatate, cu profesionistii" a conchis Geroge Marinescu, tatal Alexandrei.

Alexandra Marinescu va incepe pregatirea pentru intrecerea juniorilor cu echipa italiana LenzoKart, afandu-se concomitent in discutii cu alti preparatori din tari cu traditie in sportul cu motor pentru o campanie internationala completa in 2013.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Karting DATA PUBLICĂRII: 29 Iunie 2012