Cum a fost pe circuitul Selena din Bacau, la etapa nr. III de CNK

Cum a fost pe circuitul Selena din Bacau, la etapa nr. III de CNK
In week-end-ul 16 - 17 iulie, pe frumosul circuit de karting Selena din Bacau, s-a desfasurat a treia etapa a Campionatului National de Karting 2011. S-au aliniat la start piloti ai claselor PUFO, N60, MINI, KF3, KF2 si KZ2.
Distribuie pe Facebook
Cum era de asteptat, sportivii angrenati in ocuparea primelor pozitii in clasamentul general si-au disputat si de aceasta data intaietatea in mansele de concurs. De aceasta data insa, surprizele nu s-au mai lasat asteptate, clasele mici - PUFO, N60 si MINI aratandu-ne ca, nimic nu este inca jucat. Micii sportivi au oferit manse de concurs spectaculoase, cu mute depasiri si acrosaje, ce au facut deliciul celor prezenti.

Cum a fost pe circuitul Selena din Bacau, la etapa nr. III de CNK

La clasa PUFO, surptiza a fost de aceasta data, mezinul familiei Tariceanu, Mihai, care a reusit sa se urce pe cea mai inalta treapta a podiumului, chiar daca in cele doua manse a reusit clasarea pe locul al doilea, constanta spunandu-si cuvantul. El i-a devansat pe Sorlea Alessandro de la CS Skat Kart Tg Secuiesc, castigator in a doua mansa si pe sportivul celor de la ICS Racing, Tudor Pitulea, castigator al primei manse. Dezamagirea acestei etape a fost, pe langa lipsa pilotului Andrei Ponta, Mateas Davide de la Go Kart Team Satu Mare, castigatorul etapei precedente, care s-a clasat abia pe locul sase.

Cum a fost pe circuitul Selena din Bacau, la etapa nr. III de CNK

La clasa National 60, ne asteptam ca Leo Borlovan sa continue galopul de sanatate facut pana acum, in primele doua manse. Pe circuit, in prima mansa, chiar asa a si fost dar, la iesirea din pista, greutatea sportivului celor de la ABAS Timisoara, era cu 300 de grame sub greutatea obligatorie. Urmare a acestui fapt, Leo a fost descalificat. In a doua mansa, sportivul timisorean, nu a mai luat startul din cauza unei defectiuni tehnice. Podiumul a fost ocupat de Illya Zamula si Yehor Bondarenko din Ucraina pe primele doua pozitii, urmat de sportivul roman Stan Bogdan de la Karting Team Iasi.

Cum a fost pe circuitul Selena din Bacau, la etapa nr. III de CNK Cum a fost pe circuitul Selena din Bacau, la etapa nr. III de CNK

Clasa MINI, a adus cea mai mare surpriza a etapei. Daca toata lumea credea ca anul acesta Petrut Florescu nu poate fi invins, coechipiera lui de la Urban Fast Bucuresti, Alexandra Marinescu, a tinut mortis sa ne contrazica. Daca Petrut a defilat fara problem in antrenamentele cronometrate, in prima mansa de concurs, Alexandra, a stat tot timpul foarte aproape de el. In a doua mansa insa, depasirile au alternat pe toata durata acesteia, castig de cauza avand de data aceasta Alexandra. Adevarat este ca echipamentul Alexandrei a fost asigurat de o echipa de mecanici din Italia, insa experienta obtinuta in intrecerile international spunandu-si cuvantul. Deceptia etapei a fost insa Andrei Vajda de la GO Kart Team Satu Mare, care a ocupat pozitia a treia pe podiumul. Pentru Andrei, greutatea este un adversar, care, se pare ca face diferenta, acesta fiind mai greu cu aproximativ 6 kilograme.

Cum a fost pe circuitul Selena din Bacau, la etapa nr. III de CNK

Clasa juniorilor KF3, nu a adus nicio surpriza, Brad Brunner castigand fara problem ambele manse de concurs. A fost urmat pe podium de Bianca Anton de la Spartacus Bucuresti si Razvan Popiel de la Urban Fast.

Seniorii cu motoare fara cutie de viteze, KF2, au mers in aceeasi nota, dominata de sportivul celor de la Dumagas Racing Team, David Dugaesescu, fiind urmat de cei doi sprtivi ai Real Racing, Calin Tariceanu si Roberto Arcarese.
Clasa regina, KZ2, nu a mai fost la fel de spectaculoasa fara Salvatore Arcarese. Astfel, Viktor Stefan a castigat ambele manse de concurs, fiind urmat de Eduard Barloiu - Real Racing si de Cristian Enache de la ICS Racing.

Multumim pentru foto: Vali TACHE

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (20) Poze Cum a fost pe circuitul Selena din Bacau, la etapa nr. III de CNK
mai multe
Publicat în categoria: Karting DATA PUBLICĂRII: 22 Iulie 2011