Evolutia pilotilor de karting la WSK Master Series

Evolutia pilotilor de karting la WSK Master Series
In week-end, s-a desfasurat a treia si ultima etapa a campionatului WSK - Master Series. Gazda acestui eveniment a fost circuitul de karting "7 Laghi", din localitatea italiana Castelletto di Branduzzo. Circuitul, in lungime de 1256m, cu o latime cuprinsa intre 8 si 10 metri, a fost ultimul loc al "bataliei"pentru suprematia claselor MINI, KF3, KF2 si KZ2 de anul acesta.
Distribuie pe Facebook
Ca de obicei, printre sportivii aliniati la start, in numar de 231, s-au aflayt si 6 piloti romani, care au participat si la celelalte doua etape:

Clasa MINI

Dionisios MARCU - SINED Motorsport Radauti
Petrut FLORESCU - URBAN FAST Bucuresti
Andrei ATANASIU - Danny Racing Bucuresti
Alexandra MARINESCU - SELENA Motorsport Bacau
Clasa KF3
Robert VISOIU - Morsicani SAS
Clasa KF2
Tomi DRAGAN - Clubul de Karting Bucuresti
Asteptand confirmarea rezultatelor excelente din etapa precedenta, pilotii clasei MINI, nu ne-au deceptionat si au reusit prin Dionisios MARCU si Petrut FLORESCU calificarea in finala. In mansa prefinala, Dionisios plecat de pe pozitia a patra, a reusit o superba cursa, castigand mansa. Celalalt pilot roman calificat in mansa prefinala, Petrut, plecat de pozitia a 28-a, a reusit, ca si in etapele precedente, o frumoasa cursa de recuperare, terminand pe pozitia a 17-a. Aceste pozitii, aveau sa fie si locurile pe grila de start din finala. Pole romanesc asadar in finala WSK a clasei MINI.

Tot in mansele de calificare, la clasa juniorilor, KF3, favoritul nostru, Robert VISOIU, a plecat de pe pozitia a 31-a, terminand pe pozitia a 8-a, dupa o cursa extraordinara. Aceasta avea sa fie si pozitia in grila de start a finalei. In fine, seniorul nostru din finala KF2, Tomi DRAGAN, calificat si el in finala competitiei, a plecat in mansa prefinala de pe pozitia a 13-a, terminand insa pe locul 27, in urma unui abandon.

In finalele claselor mai sus mentionate, pilotii romani aveau sa confirme valoarea scolii noastre de karting. Dionisios MARCU, plecat din pole la clasa MINI a terminat pe pozitia a doua, fiind devansat de pilotul Italian Lorenzo TRAVISANUTTO, cu doar 0,299 secunde, Petrut FLORESCU, terminand finala pe locul al 7-lea dupa o cursa in care a recuperate numai putin de 10 locuri. Doi copii ( Dionisios 12 ani si Petrut 11ani ), de mare perspectiva pentru sportul automobilistic din Romania, ne-au reprezentat cu success in aceasta competitie, in cadrul clasei MINI.

Juniorul Robert VISOIU, plecat de pe pozitia a 8-a in finala clasei KF3, avea sa rateze castigarea titlului World Series Karting - Master Series, in aceasta finala. Lui Robert ii trebuiau doar 3 puncte in finala, puncte care puteau fi obtinute in urma unei clasari pe locul 13. Un incident de cursa insa, avea sa il scoata de pe pista chiar in primul tur, fapt ce a facut ca, sportivul roman sa piarda orice speranta la titlu. In urma acestui rezultat, in clasamentul general, Robert ocupa locul al doi-lea, la numai doua puncte de danezul Nicklas NIELSEN, casttigatorul competitiei.

In finala clasei KF2, Tomi DRAGAN, plecat de pe pozitia a 13-a, a reusit o cursa foarte frumoasa, terminand pe locul 8. Aceasta clasare, l-a urcat pe Tomi, in clasamentul general final pe pozitia a 20-a, dintr-un total de 58 de piloti participanti.

Rezultatele clasei MINI, nu au fost inca confirmate, datorita unor contestatii. Asteptam insa cu nerabdare clasamentul final al etapei si cel general.

Vom reveni cu amanunte.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Karting DATA PUBLICĂRII: 11 Octombrie 2010