FELICITARI! Roberto Ene, singurul roman care a alergat alaturi de Michael Schumacher

FELICITARI! Roberto Ene, singurul roman care a alergat alaturi de Michael Schumacher
Vi-l aduceti cu siguranta aminte pe Roberto Ene, pustiul de 10 ani care a facut senzatie anul trecut la 4tuningDAYS la volanul unui kart. Iata ca acum a reusit sa ajunga in Germania, acolo unde nu a mai ajuns vreun pilot roman de karting vreodata, la un concurs aniversar organizat cu ocazia implinirii a 50 de ani de la infiintarea clubului. Pe aceeasi pista s-a antrenat in copilarie cel mai bun sportiv german din istorie, Michael Schumacher, si el prezent acum alaturi de Roberto Ene. Bravo Roberto!
Distribuie pe Facebook
Michael Schumacher, Ralf Schumacher, Sebastian Vettel si... Roberto Ene

Pe 24 august, la Kerpen, in Germania a avut loc un concurs jubileu cu ocazia implinirii a 50 de ani de la infiintarea clubului si construirea pistei pe care s-a antrenat in copilarie cel mai bun sportiv german din istorie, Michael Schumacher- septuplu campion in Formula 1, fratele acestuia Ralf, precum si actualul campion mondial, Sebastian Vettel.

FELICITARI! Roberto Ene, singurul roman care a alergat alaturi de Michael Schumacher

Roberto Ene alaturi de Ralf Schumacher

La clasa BAMBINI la care au participat cei mai buni piloti din kartingul german, cu varste cuprinse intre 9 si 13 ani, a concurat un singur roman, braileanul Roberto Florin Ene. Prezenta sportivului roman pe aceeasi pista cu elitele sportului cu motor - fratii Michael si Ralf Schumacher, Sebastian Vettel, Timo Glock si Jorg Muller - a fost posibila datorita Fundatiei Fiii Brailei prin intermediul domnului Sergiu Diacomatu, care a suportat toate costurile legate de antrenamente, concurs, deplasare si echipament.

Chiar daca a luat startul la o competitie dupa exact un an de pauza, datorata lipsei fondurilor pentru participarea in campionatul national, evolutia pilotului nostru a fost incurajatoare.

In antrenamentele libere, dinaintea cursei, Roberto a avut al doilea timp, la mai putin de o zecime de cel mai rapid sportiv german. Sistemul de concurs insa i-a adus sportivului nostru, foarte multe batai de cap. La acest concurs, pilotii clasei Bambini, au alergat cu motoare oferite de organizator, aceste impreuna cu carburatoarele aferente fiind sigilate, neavand voie sa se umble la ele.

Dupa primirea motorului, Roberto a avut al saptelea timp, in antrenamentele oficiale. In mansa cronometrata insa, datorita unei defectiuni aparute la carburator, acesta a reusit abia al 21-lea timp.

Au urmat doua manse prefinale, pentru ocuparea pozitiei pe grila de start in finala, in care Roberto, urma sa plece dupa pozitia castigata in mansa cronometrata. In prima mansa, plecat de pe 21, Roberto a reusit in 8 tururi sa ajunga pana pe 12. In cea dea doua mansa, mecanicul si antrenorul care s-a ocupat de Roberto, a riscat totul pentru o pozitie mai buna pe grila de start in finala. In ciuda faptului ca incepuse ploaia, Roberto a fost singurul pilot care a plecat "incaltat" cu slick-uri. Mecanicul german a mizat pe faptul ca pista nu va fi inundata de apa, incercand astfel ca in ultimile doua tururi, aderenta anvelopelor lui Roberto, mai buna decat a celorlalti, sa ii dea posibilitatea sa urce cat mai mult in clasament. A fost o tactica foarte bine aleasa insa, in turul 5 din cele 8 ce urmau sa se parcurga, Roberto, aflat pe un spectaculos loc 9 (daca tinem cont ca aplecat de pe 21), a fost acrosat de un alt sportiv. In urma acestui incident, Roberto a pierdut protectia fata a kart-ului si a fost, conform regulamentului, descalificat..

FELICITARI! Roberto Ene, singurul roman care a alergat alaturi de Michael Schumacher

Fusese intr-adevar, o tactica de totul sau nimic, de aceasta data, nu alegerea facuta l-a facut pe sportivul nostru, sa piarda, ci incidentul de cursa. In urma clasarilor din mansele prefinale, Roberto avea sa castige doar doua pozitii pe grila finala.

O finala asadar cu plecarea sportivului roman de pe pozitia a 19-a. Roberto nu a dezamagit nici in finala, reusind insa dupa opt tururi sa se devanseze 9 piloti, reusind sa termine pe pozitia a 12-a.

Tehnicienii clubului german au fost placut impresionati de stilul lui Roberto de pilotaj, nepunand mare pret pe locul ocupat in finala, acesta fiind viciat de intamplarile nefavorabile de care acesta a avut parte si de faptul ca, era pentru prima data pe acel circuit.

FELICITARI! Roberto Ene, singurul roman care a alergat alaturi de Michael Schumacher

Am ramas impresionati cu totii de evenimentul la care am luat parte, de anvergura acestuia si de marile personaje din lumea motorsportului mondial care au fost prezente pe pista.

Un vis implinit pentru Roberto, acela de a fi langa cei mai buni sportivi, care domina Formula 1 la aceasta ora si care sunt idolii a sute, poate chiar mii de kartisti.

FELICITARI ROBERTO ENE!

Roberto Ene multumeste Fundatiei Fii Brailei: www.fiibrailei.ro

Mai multe detalii despre Roberto Ene, gasiti pe: www.robertoene.ro

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze FELICITARI! Roberto Ene, singurul roman care a alergat alaturi de Michael Schumacher
mai multe
Publicat în categoria: Karting DATA PUBLICĂRII: 2 Septembrie 2011