In week-end-ul 2-3 Aprilie, pilotii romani, au asaltat pistele internationale de karting

In week-end-ul 2-3 Aprilie, pilotii romani, au asaltat pistele internationale de karting
In Italia, pe circuitul Sarno ( Napoli ), Denis Marcu si Petrut Florescu, au luat startul in cadrul campionatului CSAI, fostul Open Master. Cum ne-am obisnuit de la inceputul anului, sportivii nostri, au acaparat din nou podiumul competitiei. Alaturi de cei mai valorosi sportivi din lume la clasa MINI, rusii Schwartzman si Zhirkov, italienii Garofano, Alex si Travisanutto si turcul Berkay, sportivii nostri, au avut un inceput timid, in primele antrenamente oficiale.
Distribuie pe Facebook
Duminica, inaintea desfasurarii celor doua manse de concurs, optimismul era la el acasa in randurile echipelor noastre. In prima cursa, Petrut a plecat de pe pozitia a doua, iar Denis de pe patru. Daca Petrut a avut un start bun, reusind sa se mentina in spatele italianului Nifosi, Denis a cazut pana pe pozitia a 30-a in turul patru, in urma unui lant de acrosari. Petrut a reusit sa treaca pe prima pozitie in turul al cincilea, unde credeam ca va tramane pana la final. Nu a fost sa se intample asa, in ultimul tur, fiind devansat dupa o lupta extraordinara de italianul Garofano si rusul Schwartzman. Denis, din pacate, nu a reusit sa termine decat pe pozitia a 19-a. Petrut, in ciuda faptului ca a pierdut aceasta cursa, era destul de optimist pentru a doua, ce urma sa se desfasoare la numai cateva ore.

In mansa a doua, sportivii nostri, si-au luat rolurile in serios si dupa o cursa extraordinara, Denis a ocupat prima pozitie iar Petrut, acelasi loc trei, ca in mansa precedenta. Asadar, doua din cele trei pozitii ale podiumului, au fost ocupate de sportivii nostri.

Alti 12 sportivi romani, au luat startul, in acelasi week-end, pe frumosul circuit de karting din Haskovo - Bulgaria, la prima etapa a SEEKZ.

Romania a fost reprezentata la clasa MINI de Csato Roland, Daniel Vasile, Alexandra Marinescu, la clasa KF3 de Razvan Popiel, la KF2, de David Dugaesescu, Calin Tariceanu, Roberto Arcarese, Daniel Nicolescu si Mihai Petrescu, iar la clasa regina, KZ2, de Viktor Stefan, Salvatore Arcarese si Enache Cristian.

Evolutia sportivilor nostri, a fost una destul de buna, lipsa dintre concurenti a celor mai buni sportive romani la ora actual, Denis si Petrut, facandu-se insa vizibila.

La clasa MINI, cea mai buna clasare a avut-o Alexandra, care a terminat cele doua etape pe pozitia a patra, fiind urmata pe locul cinci de Daniel Vasile si pe sdapte de Csato Roland.

La KF3, razvan Popiel, a ocupat pozitia a sasea, Razvan insa mergand cu o dispensa de varsta, el fiind la primul concurs la aceasta clasa, pana acum alergand la clasa MINI.

La seniori, KF2, motoare avand 125 cmc fara cutie de viteze, David Dugaesescu a confirmat forma buna de anul trecut, terminand cursele, in clasamentul general pe pozitia a doua. Mult mai mult se astepta de la Daniel Nicolescu, campionul acestei clase.

La KZ2, seniori 125 cmc, motoare echipate cu cutie de viteze, cea mai buna clasare dupa doua etape disputate, o are Viktor Stefan, acesta ocupand pozitia a opta.

Asadar, 14 piloti romani, angrenati in etapele internatinale, o foarte buna repetitive inaintea primei etape de campionat national, ce se va desfasura in zilele de 9 si 10 Aprilie, pe circuitul AMCKART din Bucuresti, etapa ce va fi prezentata zilele urmatoare.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Karting DATA PUBLICĂRII: 6 Aprilie 2011