Pascu Nicholas, campion la karting inca din primul sezon!

Pascu Nicholas, campion la karting inca din primul sezon!
  • Pascu Nicholas-Sebastian a castigat titlul la Clasa KFJ inca de la debut
  • Tanarul sportiv detine recordul celei mai rapide piste Rent Indoor din tara
  • Acesta se pregateste pentru Cupa Campionilor de la Barcelona, din decembrie 2013
Distribuie pe Facebook

Pascu Nicholas-Sebastian a reusit sa cucereasca primul titlu de campion la Clasa KFJ inca de la primul sau sezon din cadrul Campionatului National de Karting - Dunlop.

Prezent pe pistele de karting inca de la varsta de 8 ani, Pascu Nicholas-Sebastian a fost descoperit de catre Emilio Pelicer si, dupa o perioada de tatonari, parintii i-au permis tanarului sportiv sa faca primul pas pe taramul luptei roata la roata. Cotat cu sanse minime, acesta a reusit sa se impuna in fata competitorilor sai inca din prima etapa, atunci cand a obtinut rezultatul dorit de orice participant, locul I la Clasa KFJ.

Invingandu-si emotiile inerente, Pascu Nicholas-Sebastian a participat etapa de etapa la competitiile organizate si desfasurate de Federatia Romana de Automobilism Sportiv, tanarul debutant reusind in cele din urma sa cucereasca titlul de campion la Clasa KFJ din cadrul Campionatului National de Karting - Dunlop. Inca de la primul sau sezon!

“Kartingul este pasiunea mea inca de mic. Kartingul era o distractie dar si dorinta de nou. Acum acest sport inseamna concentrare, daruire si pasiune. Pregatirea unei competitii implica mult sport, sedinte tehnice cu Emilio Pelicer, profesorul meu, dar si odihna. Daca nu ai conditie fizica dupa cinci-sase ture nu mai poti controla kartul pe trasele pe care ti le-ai pregatit. Pregatirea unui kart nu este deloc usoara. Necesita multa munca depusa de catre mecanici, de pilot, iesiri repetate pe pista pentru a hotara setarea cea mai buna si multa concentrare.

Cele mai dificile momente in acest sezon au fost cele in care kartul nu functiona asa cum mi-am dorit si acrosajele din concurs. Pentru viitor imi doresc sa particip la cat mai multe competitii atat in Romania cat si in strainatate. Sper, in luna decembrie a acestui an, sa particip la Cupa Campionilor in Barcelona. Sunt fericit ca am obtinut titlul de campion* in conditiile in care am acordat atentie si scolii.Cand iubesti ceea ce faci, timpul este suficient pentru a rezolva orice situatie. Multumesc parintilor pentru toate eforturile pe care le fac, multumesc sorei care este alaturi de mine, prietenilor, colegilor si tuturor celor care m-au sustinut.”, a declarat Pascu Nicholas-Sebastian.

Palmaresul tanarului debutant in sezonul competitional 2013 este urmatorul: 3 pole position, 3 precalificari adjudecate si 3 etape castigate si 199 de puncte acumulate in 6 etape. De asemenea, Pascu Nicholas-Sebastian detine recordul celei mai rapide piste Rent Indoor din Romania (36,955), din Bucuresti.


* rezultat oficial omologat de Federatia Romana de Automobilism Sportiv

Distribuie pe Facebook
mai multe