Petrut Florescu in Italia, la Winter Cup: agonie si extaz

Petrut Florescu in Italia, la Winter Cup: agonie si extaz
Pilotul de karting Petru Florescu a participa pe circuitul South Gard Karting din Lonato, in Italia, la editia cu numarul 18 a cupei la karting Winter Cup.
Distribuie pe Facebook

Petrut Florescu a inceput cu o problema decisiva. In prima zi, scaunul kartului s-a rupt in secventa ultra rapida a calificarilor si pilotul bucurestean a incheiat mansa sub locul 50. Totusi, in cele 5 manse calificative, pilotul Chiesa Corse a progresat de pe locul 20 pana pe 9. Chiar si asa a trebuit sa participe duminica in cursa de Repecharge.

"Sunt dezamagit pentru ghinionul avut. Kartul merge bine si sunt constient ca in prezent sunt intr-un ritm de top 10", a declarat Petrut Florescu la finalul zilei de sambata.

In ziua decisiva, Petrut Florescu a plecat de pe locul 3 in cursa de Repecharge. Dupa 4 tururi era deja pe pozitia secunda, insa steagurile galbene au fost aratate timp de 6 tururi din cauza unui incident.

In momentul restartului, Petrut l-a depasit chiar inaintea primului viraj pe ocupantul primei pozitii. Din acel punct a dominat cursa si a castigat cu peste 50 de metri avans. Rezultatul i-a adus automat si calificarea in prefinala, pe locul 29. Din nefericire, oficialii au considerat ca Petrut a efectuat depasirea la restart inainte de a trece linia de start/sosire si a fost penalizat cu 10 secunde.

In consecinta pilotul Chiesa Corse a fost declasat pe o pozitie care nu i-a mai permis accesul in faza finala a competitiei. Petrut a fost foarte dezamagit de aceasta decizie a arbitrilor, care nu au tinut cont de proba video.

"Desi per ansamblu a fost un week-end de care sunt foarte dezamagit, am motive sa fiu optimist. Am simtit o evolutie din punct de vedere tehnic si impreuna cu echipa am gasit directia pe care trebuie s-o urmam in vederea obtinerii rezultatelor de care stim ca suntem capabili", a declarat Petrut Florescu.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Karting DATA PUBLICĂRII: 18 Februarie 2013