Romanii s-au descurcat exemplar la WSK - Master Series

Romanii s-au descurcat exemplar la WSK - Master Series
A doua etapa a WSK - Master Series, s-a desfasurat acest week-end pe circuitul de karting Val Vibrata de la Sant'Egidio alla Vibrata - Italia. Prezenta sportivilor romani, nu a trecut nici acum neobservata in lumea kartingului mondial.
Distribuie pe Facebook

La clasa MINI, tara noastra a fost cel mai puternic reprezentata, numai putin de cinci sportivi luand startul la aceasta competitie. Dupa mansele de calificari disputate sambata si duminica, in faza prefinala ( cea care desemneaza ocuparea pozitiilor pe grila de start in finala, care si puncteaza in alcatuirea clasamentului etapei si pentru cel general ), s-au calificat trei sportivi romani:

Dionisios MARCU, Petrut FLORESCU si Andrei ATANASIU. Dinisios a castigat mansa prefinala si si-a asigurat pole-position-ul finalei, Andrei ATANASIU clasandu-se pe locul 18 si Petrut Florescu pe pozitia a 24-a, in cadrul celor 34 de sportivi finalisti, dintr-un numar de 75 inscrisi. Din pacate pentru noi, Andrei VAJDA si Alexandra MARINESCU, au ratat de putin calificarea in finala.

Finala a fost una de infarct penmtru toti cei trei sportivi romani. Daca Dionisios Marcu a condus 11 din cele 12 tururi ale finale, pierzand primele doua pozitii in ultimul tur, Andrei Atanasiu a recuperat numai putin de 13 pozitii, terminand pe 5 iar Petrut Florescu, care dupa parerea noastra a facut cea mai frumoasa cursa de recuperare, a terminat pe locul 10, recuperand numai putin de 14 pozitii. Asadar trei sportivi romani in primii 10 clasati ai acestei etape mondiale, un rezultat excelent pentru kartingul romanesc.

La clasa juniorilor, KF3, singurul reprezentant al nostru, Robert VISOIU, pleca ca favorit. Conform asteptarilor, Robert a castigat mansa prefinala, plecand din pole-position in finala. Norocul nu i-a suras acestuia insa, chiar in primul tur fiind devansat de 4 sportivi. Nu a fost insa sa ramana asa, Robert terminand pe pozitia a doua finala.

Al 5-lea roman calificat in faza finala a etapei de la Val Vibrato, a fost pilotul Tomi DRAGAN. Acesta avea sa ia startul in cadrul finale clasei seniorilor, KF2, dupa poazitia a 19-a. Imediat dupa start, Tomi pierde 5 pozitii, ajungand pe locul 24. A inceput o frumoasa cursa de recuperare a pozitiilor pierdute si numai dupa 6 tururi, Tomi se afla pe pozitia a 15-a. Din pacate, in urmatorul tur, un acrosaj a facut ca sportivul nostru sa abandoneze.

Final de etapa asadar, cu doi sportivi romani pe podiumul de premiere, Dionisios MARCU pe treapta a doua la clasa MINI si Robert VISOIU pe aceeasi treapta la KF3.

Le uram success sportivilor nostri, la urmatoarea etapa si ultima a acestei comepetitii, ce se va desfasura luna viitoare tot in Italia, pe circuitul "7 Laghi" - Castelleto di Branduzzo.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Karting DATA PUBLICĂRII: 29 Septembrie 2010