Adio nesimtiti in trafic! Cine arunca chistocul pe geam primeste 5000 de lei amenda!

Adio nesimtiti in trafic! Cine arunca chistocul pe geam primeste 5000 de lei amenda!
  • 5000 de lei amenda maxima pentru aruncatul gunoaielor
  • Scuipatul semintelor pe carosabil intra tot aici
  • Soferii care arunca tigara pe geam, vizati de noua lege
Distribuie pe Facebook

Foarte putine sunt dovezile de mitocanie mai mari ca aruncatul gunoiului direct pe jos. Poate numai scuipatul cojilor de seminte, obicei tipic romanesc ce denota o cocalareala suprema, dar asta e alta discutie... Cert este ca pentru ambele situatii, amenzile au crescut de acum.

Daca esti unul dintre numerosii melteni-cocalari-nesimtiti-mitocani-derbedei care arunca chistocul de tigara pe geamul masinii, sau care scuipa cojile de seminte direct pe jos, sau care arunca o cutie de bere pe geam in timp ce merge pe autostrada, avem vesti bune pentru tine. Urmeaza sa primesti o amenda de 5000 de lei.

Romania este o tara in care carosabilul este acoperit de scuipati, rahati de caine, coji de seminte si chistoace de tigara. Pentru ca multi romani nu au primit nicio urma de educatie si eu nesimtirea adanc impamantenita in sange si creier. Este si cazul 'pasionatilor' de masini modificate care se aduna in rondul de la Stadion si care lasa in urma munti de cojie de seminte, dand dovada de cocalareala pana in maduva oaselor. Dar este si cazul soferilor care uita ca masina pe care o conduc este dotata cu scrumiera si arunca pe geam chistocul de tigara...

Consiliul General al Municipiului Bucuresti e pe cale sa aprobe un proiect care sa modifice o lege cu privire la normele de salubrizare a capitalei. Momentan, cine scuipa coji de seminte pe jos poate sa primeasca o amenda cuprinsa intre 200 si 500 de lei. La fel si cei care sunt surprinsi ca isi arunca pe geam tigara sau alte gunoaie. De acum inainte, legea modificata va face ca amenzile sa creasca, acestea fiind cuprinse intre 2000 si 5000 de lei. Poate doar asa, un nesimtit care umple trotuarul de coji de seminte pline de scuipat prin care trec copii si carucioare de copii care ulterior intra in case, va intelege ca e bine sa le stranga intr-o punga.

Cat despre partea care ii implica pe soferi, e suficient sa privesti asfaltul la orice semafor si sa vezi ca pe jos sunt sute de chistoace de tigara. Sau pe trotuar, acolo unde e plin de mizerii, inclusiv tigari, gume de mestecat si alte minuni. Ceea ce, intr-o tara civilizata, este de neconceput...

Partea proasta este ca cei care trebuie sa dea asemenea amenzi sunt agentii de la Politia Locala. Agenti care nu au curajul si nici pregatirea necesara ca sa acorde asemenea amenzi. De fapt, existau amenzi si legi si inainte, dar nu le aplica nimeni. Acum, desi amenzile vor creste de 10 ori, tot nu va avea cine sa le aplice. Speram, totusi, ca si Politia Locala, dar si agentii de la Politia Romana, vor deveni mai curajosi si isi vor face treaba. Adica sa-i educe pe nesimtitii cu amenzi usturatoare, pentru ca vremea frumosului... a apus demult.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Legislatie Auto DATA PUBLICĂRII: 16 Mai 2017