Adio, politisti la panda! Senatul a adoptat legea care ii limiteaza pe politisti

Adio, politisti la panda! Senatul a adoptat legea care ii limiteaza pe politisti
  • Politistul cu radar pistol, la mai putin de 10m de masina
  • Radarele fixe, interzise complet prin lege
  • Politistii sunt indignati de noua modificare legislativa
Distribuie pe Facebook

Se pare ca politicienii romani nu prea stiu cum sta treaba cu siguranta rutiera asa ca voteaza pe banda rulanta toate propunerile legislative aberante si extrem de aberante. Acum, legea care vrea sa introduca interdictia radarelor fixe, mobile montate pe masini fara inscriptii si alte clauze despre aparatele radar, e pe cale sa intre in vigoare dupa ce a fost adoptata de Senat.

Propunerea de care va spuneam acum ceva timp mai are putin si devine lege, dupa ce a fost adoptata de Senat. Urmeaza sa treaca de Camera Deputatilor, dupa care devine lege, dar acest lucru este o formalitate dupa ce observam ca a fost aprobata cu 92 de voturi "pentru" si unul singur "impotriva"...

Propunerea spune ca politistii rutieri care folosesc aparatul radar trebuie sa il foloseasca strict din autospeciale cu insemne specifice Politiei Rutiere. Adica nu din BMW-uri negre, nu din Solenze rosii, nu din Logane galbene si asa mai departe. Ci doar din Logane MCV si din autospecialele VW Polo. Ceea ce ii limiteaza pe unii politisti din anumite regiuni care se foloseau de automobile fara inscriptii pentru a-i surprinde pe soferii vitezomani.

Legea mai propune cateva lucruri. Unul din ele va fi interzicerea totala a radarelor fixe, ceea ce este o aberatie colosala. In loc sa vina cu propuneri si proiecte de amplasare a radarelor fixe, ceea ce ar presupune acoperirea unor zone mai mari si asigurarea unui climat mai sigur in trafic, politicienii interzic tot ce inseamna radar fix, spunand ca aparatele de radar trebuie sa fie montate STRICT pe autospeciale cu insemne specifice.

In absolut toate tarile din vest, in toate intersectiile, in toate orasele si pe toate sectoarele de drum cu risc de accidente exista radare fixe. De fapt, pentru fiecare agent de politie care se foloseste de un radar exista circa 150 de aparate fixe de radar, la vedere sau ascunse. In tarile civilizate, aparatele radar sunt montate pentru un singur scop: sa-i amendeze pe vitezomani cu orice mijloace, astfel incat siguranta rutiera sa creasca. Nu degeaba, Romania este pe primul loc in topul rusinii, in ceea ce priveste numarul de accidente mortale, in timp ce alte tari, mai evoluate, cu masuri eficiente de combatere a vitezei excesive, se bucura de putine accidente.

Politicienii romani nu se gandesc la siguanta rutiera, din pacate. Si nu realizeaza ce rau fac prin aceasta lege. In plus, aceeasi lege mai spune ceva, fara nicio justificare. Si anume, ca politistii care utilieaza radare de tip pistol trebuie sa stea la maximum 10 metri de autospeciala. Asta inseamna ca agentii nu se vor mai putea urca pe pasarele peste autostrada sau peste DN1, observand vitezomanii din timp...

In ceea ce priveste siguranta rutiera, trebuie folosite orice mijloace pentru a-i depista pe cei care incalca legea. Amenzile mici, insuficienta agentilor pe strazi, dar si legile aberante, fac din Romania o campioana la accidente periculoase, conform statisticilor la nivel european. O statistica din care putem face parte oricand si noi, numai din cauza unor legi votate din pix, fara pic de gandire.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Legislatie Auto DATA PUBLICĂRII: 7 Martie 2018