Adio, taxa de pod Fetesti si Giurgeni: taxarea la pod e ilegala si ar putea fi eliminata

Adio, taxa de pod Fetesti si Giurgeni: taxarea la pod e ilegala si ar putea fi eliminata
  • Taxa este de 13 lei pentru autoturisme
  • Amenda este de 130 - 260 de lei
  • Masinile cu numere rosii nu platesc taxa de pod
Distribuie pe Facebook

Ca la noi, la nimeni. Intr-o tara in care politicienii schimba legea ca sa scape de puscarie nu mai trebuie sa te mire nimic. Nici faptul ca platim aceeasi taxa de mai multe ori, cum este cea de la podurile Fetesti-Cernavoda sau Giurgeni. Pentru ca oricum platim rovinieta.

Cum faci sa incasezi cat mai multi bani ca sa iti sustii obligatiile electorale? Minti poporul. Si le spui ca taxa de pod, pe care o achita soferii cand merg la mare, este obligatorie pentru intretinerea podurilor. Nimic mai fals. Mai ales daca ne gandim ca soferii platesc rovinieta, o taxa care reprezinta utilizarea drumurilor si podurilor amplasate pe drumurile nationale si autostrazile din Romania. Deci, practic, deja platim o taxa pentru utilizarea celor doua poduri de peste Dunare de la Fetesti si Giurgeni.

In Europa, nu mai este nicio alta tara care sa incaseze o taxa de pod, asa cum face Romania. Evident, sunt taxe de drum si taxe de autostrazi, insa niciuna nu este pentru pod. Romanii deja platesc o taxa de drum care include si utilizarea podurilor, deci o suprataxare suplimentara este ilegala si fara nicio justificare. Dar romanul plateste, amenintat fiind de statul roman ca o sa primeasca amenda...

Doi politicieni PNL au initiat o propunere legislativa prin care sa fie eliminata taxa de pod. Ei se bazeaza pe faptul ca este ilegala dubla impunere, adica doua taxe pentru acelasi bun public. Din nefericire, acum suntem in plina guvernare PSD care este in mare foame de bani, iar aceasta propunere legislativa nu are sanse sa treaca si sa devina lege. Adica nu vom vedea nicio normalizare in aceasta privinta.

Iar soferii romani care vor merge la mare vor achita in continuare aceasta taxa aberanta. Mai ales daca ne gandim ca podurile sunt intr-o stare avansata de degradare, nicio investitie nefiind facuta in ultimii 30 de ani, desi s-au incasat prin aceasta taxa milioane si milioane de Euro. Asadar, statul roman asta va face in continuare: va taxa de doua ori pentru acelasi lucru, dar nu va oferi nimic in schimb.

Tu esti de acord cu eliminarea taxei de pod?

Distribuie pe Facebook
mai multe