Aici soferii pot opta pentru placute de inmatriculare DIGITALE. Cat costa si ce informatii pot afisa

Aici soferii pot opta pentru placute de inmatriculare DIGITALE. Cat costa si ce informatii pot afisa
  • Pot afisa si mesaje personalizate
  • Disponibile momentan in California si Arizona
  • In prima parte a lui 2021 vor ajunge si in Michigan
Distribuie pe Facebook

Placutele de inmatriculare sunt doar niste bucati de metal care indica numarul de inmatriculare al masinii, nu? Ei bine, da, dar o companie americana s-a gandit ca nu este de ajuns asa ca a scos pe piata placutele digitale.

Reviver este o companie infiintata in 2009 de Neville Boston si care produce placute de inmatriculare digitale. Clientii au la dispozitie doua variante: Rplate, care costa 499 de dolari si vine cu o baterie care tine cinci ani sau Rplate Pro - include si sistem GPS - pentru care trebuie sa platesti 599 de dolari.

Acestor sume li se adauga 55 de dolari (taxa) pe an pentru prima versiune, respectiv 75 pentru a doua.

Placute de inmatriculare Reviver

Potrivit companiei, momentan peste 4000 de astfel de placute inteligente sunt in uz in statele americane California si Arizona urmand ca in prima parte a lui 2021 acestea sa ajunga si in Michigan. Pana la finalul anului, Reviver spera ca alte 10 state sa le declare legale, inclusiv Georgia si Texas.

Pe langa faptul ca arata numarul de inmatriculare - evident - placutele digitale pot sa afiseze mesaje personalizate, sa avertizeze ceilalti participanti la trafic daca masina care le poarta este furata si poate chiar afisa alerte de persoane disparute.

Placute de inmatriculare Reviver

Daca tot suntem la capitolul placute de inmatriculare si autoritatile de la noi au in gand niste schimbari, ce-i drept nu chiar atat de radicale. Un proiect legislativ depus in Parlament vrea sa introduca placute de inmatriculare diferite pentru masinile electrificate "pentru a creste gradul de constientizare a participantilor la trafic asupra problemelor de mediu."

Distribuie pe Facebook
mai multe