Alesii neamului vor placute de inmatriculare noi. Uite modificarile propuse

Alesii neamului vor placute de inmatriculare noi. Uite modificarile propuse
  • Placute de inmatriculare distincte pentru masinile electrificate
  • Vor avea cifre si litere in relief pe fond vernil
  • Aceasta practica este intalnita si in alte state europene
Distribuie pe Facebook

Potrivit unui proiect legislativ depus in Parlament, masinile electrificate ar putea avea placute de inmatriculare diferite de autovehiculele cu motor conventional.

Moda masinilor cu sisteme de propulsie alternative pare ca a prins si in Romania, in contextul in care inmatricularile de masini electrice au crescut cu 54% in primele zece luni ale anului.

Pentru a "creste gradul de constientizare a participantilor la trafic asupra problemelor de mediu," alesii neamului vor acum sa evidentieze masinile electrificate in trafic prin montarea unor placute de inmatriculare distincte.

Potrivit unui proiect depus la Parlament, masinile cu sisteme de propulsie alternativa ar urma sa fie echipate cu placute cu fond reflectorizant vernil, cu litere si cifre in relief de culoare verde pentru vehiculele cu zero emisii si de culoare neagra pentru cele hibride.

"Initiativa legislativa propune evidentierea in trafic a vehiculelor prietenoase cu mediul prin aplicarea de placute distincte, o practica intalnita in alte state europene sau in curs de implementare," explica initiatorii proiectului.

In acest fel, acestia spera inclusiv sa-i orienteze pe romani catre achizitionarea de vehicule electrice sau hibride.

Distribuie pe Facebook
mai multe