Alesii le-au pus gand rau politistilor rutieri: fara vanatoare de soferi si fara masini neinscriptionate

Alesii le-au pus gand rau politistilor rutieri: fara vanatoare de soferi si fara masini neinscriptionate
  • Alesii le-au pus gand rau politistilor rutieri
  • Acestia vor sa interzica vanatoarea de soferi
  • O propunere legislativa a fost depusa la Parlament
Distribuie pe Facebook

Potrivit unui proiect de lege proaspat depus la Parlament, Politia Rutiera nu mai are voie sa-i vaneze pe soferi, toate masinile de politie trebuie sa fie inscriptionate (mai ales cele cu radar) iar agentii trebuie sa poarte obligatoriu uniforma atunci cand ii trag pe soferi pe dreapta.

Nu de putine ori am vazut politisti pititi prin tot felul de boscheti sau parcati cu masina prin cine stie ce cotloane, in incercarea de a prinde un sofer sau doi care calca putin mai mult pedala de acceleratie. O fi din cauza ca majoritatea agentilor trec prin scoala ca Voda prin loboda, sau din alte cauze necunoscute, insa aceasta este realitatea.

De-a lungul anilor, soferii au facut zeci de mii sau poate chiar sute de mii de plangeri, insa situatia a ramas aceeasi. Probabil si de aceasta data se va intampla la fel, insa proiectul de lege depus la Parlament merita mentionat.

Acesta ii apartine deputatului liberal Ion Balan, care sustine ca lucrurile nu pot ramane asa. Balan este deranjat de faptul ca in ultima vreme au aparut tot mai multe masini de politie neinscriptionate si ca politistii vaneaza pur si simplu soferii.

Mai mult decat atat, acesta sustine ca a fost chiar el protagonistul unui astfel de moment: "Fiind in drum dinspre Suceava spre Iasi, undeva o masina rosie ne facea din faruri. Ne-am dat in dreapta crezand ca vor sa ne depaseasca, pentru ca apoi sa aflam ca e politia rutiera in acea masina si avea montat un radar."

Un coleg de la PSD este total de acord cu aceste masuri, si mai propune ca in toate localitatile sa fie aceeasi limita de viteza - ori 50 de kilometri pe ora, ori 70. In plus, acesta este de parere ca ar trebui aplicat principiul "Nu deranjezi, nu esti amendat."

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, propunerea legislativa a fost depusa la Parlament, insa mai are drum lung de parcurs pana sa devina lege. Judecand dupa incercarile din trecut, probabil si aceasta se va pierde prin sertarele parlamentarilor, dar asta nu inseamna ca Politia trebuie sa continue aceasta vanatoare de soferi.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Legislatie Auto DATA PUBLICĂRII: 6 Septembrie 2017