Alesii neamului s-au razgandit. Nu mai primesti amenda daca tii telefonul in mana in timp ce conduci

Alesii neamului s-au razgandit. Nu mai primesti amenda daca tii telefonul in mana in timp ce conduci
  • Proiectul de lege a fost adoptat de Camera Deputatilor
  • Tinerea in mana a telefonului va fi permisa
  • Proiectul trebuie promulgat de presedinte
Distribuie pe Facebook

Potrivit unui proiect de lege adoptat de Camera Deputatilor, soferii care tin in mana telefonul mobil atunci cand sunt la volan nu vor mai primi amenda. Singura conditie este ca dispozitivul sa fie echipat cu sistem hands-free.

Dupa ce au inteles in sfarsit ca folosirea telefonului mobil la volan este un gest inconstient si periculos in acelasi timp, alesii neamului au interzis aceasta practica in urma cu aproximativ jumatate de an printr-un proiect de lege.

Acesta interzicea inclusiv tinerea in mana a unui astfel de dispozitiv atunci cand conduci. Abaterea este (inca) pedepsita cu patru puncte de penalizare si amenzi de pana la 1.160 de lei.

Numai ca, acum, deputatii s-au razgandit si vor sa schimbe din nou Codul Rutier. In acest sens a fost adoptat un nou proiect de lege care sa elimine aceasta ultima prevedere. Mai exact, soferii nu vor mai fi amendati daca tin telefonul in mana in timpul mersului, in cazul in care dispozitivul este echipat cu sistem hands-free.

Pretextul invocat pentru aceasta modificare a fost ca tinerea unui telefon mobil in mana nu poate constitui motiv de sanctiune contraventionala.

Totodata, proiectul proaspat votat de Camera Deputatilor reglementeaza deasemenea si posibilitatea legala ca mijloacele de transport in comun sa poata circula pe linia de tramvai.

Pana sa intre in vigoare, proiectul trebuie sa ajunga pe masa presedintelui pentru promulgare.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Legislatie Auto DATA PUBLICĂRII: 11 Martie 2020