Amenzi mai mari in aceasta iarna, pentru cei care nu au anvelope de iarna pe masina

Amenzi mai mari in aceasta iarna, pentru cei care nu au anvelope de iarna pe masina
Cica ar fi crescut salariul minim pe economie, asa ca au crescut si amenzile. Nu uita ca peste 2 saptamani si putin, intra in vigoarea obligativitatea a purta anvelope de iarna. Daca cumva esti prins fara anvelope de iarna si incurci traficul, vei avea de plata amenzi si mai mari!
Distribuie pe Facebook

Cresterea amenzilor este determinata de majorarea de la 670 la 700 a salariului minim pe economie, in functie de care se calculeaza valoarea punctului de amenda, potrivit mediafax. Legislatia privind cauciucurile de iarna care a intrat in vigoare la 1 noiembrie 2011 prevede ca sanctiunile pentru cei care incalca prevederile sunt de 9-20 de puncte amenda, sanctiunea fiind insotita si de retinerea certificatului de inmatriculare.

"Valoarea unui punct de amenda este in prezent de 10% din valoarea salariului minim pe economie, care este 700 de lei", a precizat pentru gandul comisarul sef al Politiei Rutiere, Lucian Dinita. Tot potrivit acestuia, cauciucurile de vara se inlocuiesc odata cu inghetul, nu conteaza ce luna este. In acest an amenda pentru lipsa cauciucurilor de iarna este cuprinsa intre 630 si 1.400 de lei, comparativ cu 603 si 1.340 de lei, in 2011.

Distribuie pe Facebook
mai multe