Apare o noua regula de circulatie. Soferii care nu tin cont de ea vor ramane 10 ani fara permis

Apare o noua regula de circulatie. Soferii care nu tin cont de ea vor ramane 10 ani fara permis
  • Apare o noua regula de circulatie
  • Soferii care nu tin cont de ea vor ramane 10 ani fara permis
Distribuie pe Facebook

Legea prin care soferii condamnati pentru conducerea vehiculelor bauti sau drogati pierd dreptul de a redobandi permisul pentru o perioada de pana la 10 ani a trecut de Senat. Proiectul merge la Camera Deputatilor, care este for decizional.

"Senatul a votat astazi legea prin care soferii condamnati pentru conducerea vehiculelor bauți sau drogati pierd dreptul de a redobandi permisul pentru o perioada de pana la 10 ani", a declarat, luni, Robert Cazanciuc.

"Asa cum am promis, continuam planul de masuri pentru reducerea numarului de morti pe drumurile Romaniei, declasand-o de pe primul loc la decesele rutiere, in ultimii sase ani", a adaugat Vicepresedintele Senatului.

"Dupa Legea Anastasia, a venit, tinandu-mi promisiunea, modificarea legislativa prin care soferii prinsi cu alcoolemie mai mare de 0,8/mie sau drogati nu mai pot redobandi permisul in decurs de pana la 10 ani. Legea merge pentru decize finala la Camera Deputatilor.

Multumesc colegilor senatori: 101 voturi pentru, nici un vot impotriva!", a mai spus Robert Cazanciuc.

Proiectul, care a fost depus la Senat in data de 21 septembrie 2023 si care poate fi consultat accesand urmatorul link, merge acum la Camera Deputatilor, care este for decizional in acest caz.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Legislatie Auto DATA PUBLICĂRII: 12 Decembrie 2023