ATENTIE SOFERI! Adio ilegalitatilor in intersectie! Intra in functiune sistemele video si primesti amenda acasa

ATENTIE SOFERI! Adio ilegalitatilor in intersectie! Intra in functiune sistemele video si primesti amenda acasa
  • Timisoara are deja 7 radare de viteza
  • Sunt si 37 de sisteme de detectie a trecerii pe rosu
  • Bucuresti, urmatorul oras pe lista de automatizare
Distribuie pe Facebook

Usor, incet, tacit, tiptil, fara sa faca prea mare valva, autoritatile din Romania le pun gand rau soferilor care incalca legea. Asa cum se intampla in strainatate, intersectiile urmeaza sa fie monitorizate video si toti soferii care incalca legea sa primeasca amenda acasa.

Autoritatile se plang mereu ca nu sunt suficienti agenti de circulatie care sa aplice legea, de unde si numarul mare de accidente grave cauzate de vitezomani sau de cei care uita ce au invatat la scoala de soferi. Dar solutii pentru educarea cu forta a soferilor ilegalisti exista de cand lumea, dar se pare ca abia acum au ajuns si in Romania.

De exemplu, in toate tarile civilizate din vest, intersectiile sunt monitorizate video si sunt automatizate, cu aparate radar, care surprind imediat masina care depaseste viteza legala. Totul se transforma ulterior in amenzi usturatoare pe care soferul le primeste direct acasa. Si, spre deosebire de Romania, daca in tari precum Germania, Franta sau Spania nu platesti amenda de circulatie la timp, te vei trezi cu penalizari mult mai mari si chiar cu sechestru pe propriile bunuri.

Iata ca in Romania incep sa se miste lucrurile ca in strainatate. Este cazul orasului Timisoara, acolo unde intersectiile primesc aparate radar automate si sisteme de monitorizare video, conectate la Politia Rutiera. Asadar, soferii care incalca legea, care depasesc viteza legala, care depasesc coloana stationata la semafor sau care nu acorda prioritate la pietoni, vor fi identificati dupa numarul de inmatriculare si vor primi amenda direct acasa.

Acest sistem este un rezultat al colaborarii dintre Primarie si Politia Romana. Sistemul este pus la dispozitie de autoritatile municipale, dar vor fi monitorizate de agenti care au acces la inregistrarile din trafic si pot da amenzi pe baza informatiilor video. Totul, fara ca agentii de la circulatie sa stea in mijlocul intersectiei atunci cand ploua sau vremea este urata. Poate ca asa, cand se vor trezi acasa cu o amenda, soferii vor realiza ca trebuie sa respecte legile, abia atunci, sunt sanse sa vedem o scadere a accidentelor grave.

In Timisoara s-au instalat 7 radare de viteza, pe Calea Aradului, pe strada Sever Bocu, pe Calea Dorobantilor, pe Calea Sagului, la iesirile din Timisoara, dar si in Piata Leonardo da Vinci, pe ambele sensuri la intrarea/iesirea din pasajul Michelangelo.

Totodata, in intersectii sunt si 37 de sisteme de detectie a trecerii pe rosu: Calea Șagului – Liviu Rebreanu, str. Brătianu – Revoluției – Hector, Piața Brătianu (Punctele Cardinale), str. Republicii – Jiul, str. Circumvalațiunii – Gh. Lazăr, str. Simion Bărnuțiu – Dorobanților – Gh. Adam, str. Mihai Viteazul – str. Vasile Pârvan, str. Cetății – Gh. Lazăr, Calea Aradului – str. Miresei, Calea Circumvalațiunii – str. Brediceanu.

Tare ne-am bucura daca am vedea si intersectiile din alte orase "impodobite" cu sisteme radar si de monitorizare, inclusiv Bucurestiul, in zonele deja cunoscute in care alearga masinile smecherilor. Doar cu asemenea sisteme de amenzi de la distanta s-ar putea sa vedem un trafic mai civilizat si mai putine stiri la televizor cu oameni nevinovati omorati de soferi inconstienti.

Sursa: www.TiOn.ro

Distribuie pe Facebook
mai multe