ATENTIE SOFERI! De azi se ridica masinile care stationeaza unde nu trebuie!

ATENTIE SOFERI! De azi se ridica masinile care stationeaza unde nu trebuie!
  • Soferul va primi si amenda
  • Platforma va actiona in regim de urgenta
  • Peste cateva luni se vor ridica toate masinile parcate ilegal
Distribuie pe Facebook

Din cauza mai multor asa zisi soferi care au impresia ca strada le apartine, cum a fost cazul celui cu masina de lux parcata in refugiul statiei de autobuz, primarul Bucurestiului, Gabriela Firea, a luat o masura de urgenta: orice vehicul care blocheaza mijloacele de transport in comun va fi luat pe sus imediat!

Am vazut o multime de soferi meseriasi care au lasat masinile fix in mijlocul drumului, fara sa-i intereseze de altcineva, de alti oameni, de semenii lor. Mai trist este cand lasi masina pe sina de tramvai si te duci la coafor, ca tu esti smechera si cu IQ de salamandra. In aceste cazuri, sute sau mii de oameni au de suferit: se face coada de tramvaie si multi oameni intarzie la munca sau acasa sau la doctor... Din cauza prostiei unui singur specimen.

Azi, Gabriela Firea a luat o masura drastica impotriva soferilor care blocheaza transportul in comun sau alte cai de acces. Ea a spus ca, incepand de azi, 16 ianuarie 2017, "toate masinile care vor bloca transportul in comun sau alte cai de acces vor fi ridicate pana la aprobarea normelor de catre o platforma aflata la administratia strazilor si care va putea sa actioneze urgent".

Hotararea a fost data dupa ce, in ultimele zile, mai multe tramvaie si troleibuze au fost blocate de autoturismele lasate de soferi in mijlocul drumului sau pe sina de tramvai, blocaje care au dus la intarzieri chiar si de mai multe ore. Din pacate, conform legii, momentan nu se pot ridica masinile parcate neregulamentar, ci doar dupa aprobarea normelor incluse in hotararea de guvern aprobata luna trecuta.

Momentan, principalul inamic al transportului in comun este zapada care nu a fost curatata de pe carosabil. Pe majoritatea arterelor se circula doar pe o banda, celelalte fiind blocate de nameti si masini parcate ilegal. Se pare ca soferul roman nu poate lasa masina acasa, ci prefera sa stea in trafic, sa consume benzina multa si sa opreasca unde apuca, riscand sa primeasca amenda. Probabil ca aceste lucruri se vor schimba dupa ce masinile vor fi din nou ridicate de Primarii.

Distribuie pe Facebook
mai multe