Atentie, soferi! Hingherii de masini se intorc, soferul va plati 500 de lei sa-si recupereze masina parcata neregulamentar

Atentie, soferi! Hingherii de masini se intorc, soferul va plati 500 de lei sa-si recupereze masina parcata neregulamentar
  • Taxa minima va fi de 500 de lei
  • Arterele principale sunt tinta primarului general
  • Regulamentul nu are inca un termen de implementare
Distribuie pe Facebook

Una din cauzele pentru care Bucuresti este cel mai aglomerat oras din Europa, daca nu cea mai importanta cauza, o reprezinta masinile parcate neregulamentar. Soferii isi lasa masinile unde apuca, blocand benzi si reducand spatiul prin care se poate desfasura circulatia. Primaria Bucuresti va incepe sa ridice masinile parcate neregulamentar.

Nu suntem de acord cam cu 90% din prostiile pe care le face Gabriela Firea in ceea ce priveste infrastructura si traficul capitalei. De cand este primar a facut doar alegeri halucinante, gresite, eronate, menite sa le dea bani firmelor si smecherilor apropiate, decat sa fluidizeze traficul. Cel mai probabil acelasi lucru se va intampla si cu ridicarea masinilor parcate neregulamentar, dar macar acest lucru este benefic pentru trafic si il sustinem in totalitate.

In Bucuresti este plin de semafoare intermitente de facut la dreapta. Insa absolut toate benzile dedicate manevrei de schimbare a directiei la dreapta sunt blocate de masini parcate ilegal. Daca aceste masini ar fi ridicate, cei care vor sa faca la dreapta ar avea pe unde sa o faca in loc sa astepte in coada.

Bucurestiul este plin de soferi nepasatori care parcheaza unde legea nu permite, de exemplu, unde este semnul de drum ingustat. Nu degeaba nu ai voie sa parchezi acolo, pentru ca benzile se imputineaza, iar daca una este si blocata cu masini oprite aiurea, e clar: din 3 benzi de circulatie, masinile se vor inghesui pe una singura. Si uite asa se formeaza cozile interminabile din capitala.

TAXI-urile nu sunt conduse de cei mai inteligenti si onesti soferi. Intersectiile sunt toate pline de taxiuri care blocheaza atat trecerile de pietoni, cat si benzile de circulatie. La fel si cu cei pusi pe avarii, ca asteapta clientul, in mijlocul strazii la ora de varf, iar soferii din doua benzi sunt obligati sa utilizeze una singura.

Statiile de autobuz sunt, la fel, pline de masini parcate neregulamentar. Iar acest lucru ii obliga pe soferii de autobuz sa opreasca pe a doua banda, blocand tot traficul din spate. Masinile asteapta, se formeaza cozi, iar timpul petrecut in trafic de toata lumea se dubleaza.

Daca la tine in cartier este vreo cofetarie celebra, cum se intampla pe Mihai Bravu, sigur stii ce inseamna aglomeratie. Aici, ca sa-si ridice prajiturile, soferii nu mai tin cont de lege. Blocheaza benzile de circulatie, uneori chiar se dubleaza, iar soferii care circula sunt nevoiti sa astepte si sa se inghesuie pe o singura banda. Totul, din cauza soferilor nesimtiti care stationeaza neregulamentar sa-si cumpere un tort sau shaorma, dupa caz.

Masinile parcate neregulamentar sunt principala cauza a traficului rutier haotic si extrem de aglomerat. Vestea ca Primaria Bucuresti lucreaza la un regulament nou prin care soferii vor ramane fara masini daca opresc unde nu e voie, este binevenita. Mai precis, nu se stie de cand, dar primaria generala va incepe sa ridice masinile, cel mai probabil, cu ajutorul politiei locale. Taxa de ridicare va fi de 200 de lei, taxa de transport 150 de lei si taxa de depozitare pe zi 150 de lei. Deci suma minima platita de sofer ca sa-si recupereze masina s-ar putea sa fie 500 de lei.

Speram ca aceasta masura sa intre cat mai repede in vigoare. Poate asa, nesimtirea soferilor mult prea lensi sa-si caute un loc de parcare normal va scadea. Si traficul se va mai apropia de normal.

Distribuie pe Facebook
mai multe