Au luat-o razna: inspectie tehnica obligatorie, daca ti-ai reparat masina dupa un accident

Au luat-o razna: inspectie tehnica obligatorie, daca ti-ai reparat masina dupa un accident
Proiectul pentru strategia nationala de siguranta rutiera are o sumedenie de idei noi si ciudate. Unele bune, altele rele sau chiar aberante. Insa nu stim cum sa catalogam ideea urmatoare care se doreste a fi impusa de anul acesta: daca ai avut un accident si ti-ai reparat masina la service, trebuie sa te duci inainte la o inspectie tehnica speciala ca sa primesti unda verde pentru a conduce acea masina.
Distribuie pe Facebook
Guvernul ar putea introduce inspectiile tehnice obligatorii pentru masinile accidentate. Astfel, o masina avariata si reparata in urma unui accident rutier va trebui sa treaca o Inspectie Tehnica de Siguranta pentru a primi sau nu dreptul de a reintra in circulatie.
Inspectie Tehnica de Siguranta face parte din setul de masuri incluse in proiectul Strategiei nationale pentru siguranta rutiera 2011-2020.
Potrivit proiectului, orice masina avariata intr-un accident rutier va putea reintra in circulatie doar daca va trece de Inspectia Tehnica de Siguranta.
Aceasta masura e menita sa scoata de pe sosele masinile nesigure, dar in proiect nu se specifica cine si unde va efectua aceste inspectii.
Alte masuri incluse in proiectul Strategiei nationale pentru siguranta rutiera sunt: interzicerea dispozitivele de detectare a aparatelor radar, permis provizoriu de conducere sau examene severe pentru obtinerea permisului de conducere. Vezi mai multe detalii aici.
Distribuie pe Facebook
mai multe