Candidatii care sustin examenul auto de mai multe ori au sanse mai mici de a-l promova

Candidatii care sustin examenul auto de mai multe ori au sanse mai mici de a-l promova
Dintre cele aproape 300 de persoane care au sustinut examenul auto pentru a zecea oara in Marea Britanie in ultimul an, potrivit statisticilor oficiale, doar 88 au promovat. Dintre cei 67 care au incercat pentru a 12-a oara, au avut succes doar 11, iar toate cele 8 persoane care au dat examenul pentru a 15-a oara au esuat, relateaza cotidianul britanic The Daily Telegraph.
Distribuie pe Facebook
Potrivit cifrelor Driving Standards Agency pe 2010-2011, sfatul traditional "daca nu reusesti de prima data, incearca din nou" nu este valabil pentru unii soferi. Rata de promovare descreste proportional cu numarul de ori in care candidatii sustin examenul auto.
In cazul primelor trei incercari, procentul de promovare a examenului auto este de aproximativ 46-47%, dupa care acesta scade vertiginos. La a patra incercare, procentul este de 44%, iar la a cincea, de 41%. Putin peste o treime din persoanele care sustin examenul pentru a sasea oara il promoveaza.
La cea de-a zecea incercare, procentul scade la 30%, la cea de-a 12-a ajunge la 16%, in timp ce toti cei care isi sustin examenul pentru a 15-a oara esueaza. In mod curios, procentul de promovare pentru a 14-a incercare este de 50%.
Statisticile oficiale releva totodata faptul ca barbatii au mai multe sanse de a promova examenul decat femeile. Unul din doi candidati de sex masculin au promovat la prima incercare, comparativ cu un procent de 43% in cazul candidatilor de sex feminin. Cu toate acestea, femeile au aratat o mai mare determinare de a persevera, indiferent de numarul de ori in care au esuat.

Candidatii care reusesc sa promoveze dupa mai multe incercari sunt mai predispusi la accidente in primul an de sofat, potrivit unui studiu recent al unui laborator britanic de cercetare in domeniul transportului.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Legislatie Auto DATA PUBLICĂRII: 27 Decembrie 2011