Cine ii da dreptate acestui sofer care plange ca a ramas pieton sigur traieste pe alta lume

Cine ii da dreptate acestui sofer care plange ca a ramas pieton sigur traieste pe alta lume
  • Soferul a trecut in plin pe culoarea rosie
  • Sunt multi aplaudaci care ii dau dreaptate fara rost
  • Politia Rutiera a avut dreptate 100%
Distribuie pe Facebook

Toata lumea posteaza acest clip in care un sofer se plange ca a trecut pe verde si, cu toate astea, a primit amenda si a ramas fara permis. Cine zice una ca asta este cu adevarat naiv, ca sa nu zicem altfel. Si dovezile ca minte sunt chiar in filmare.

Un sofer din Bucuresti a postat un film pe Youtube care se numeste "Cum sa ramai fara permis chiar daca treci pe verde". La intersectia Colentina cu Fundeni, facand stanga dupa avion pe sos. Fundeni, unde este semafor special pentru facut la stanga, el spune ca a trecut pe verde si cu toate astea a ramas fara permis. Dar daca ne uitam atent la clip, toate vaicarelile si frustrarile sale cum ca este pieton 30 de zile nu sunt deloc intemeiate. In acest caz, Politia Rutiera are dreptate 100%.

In primul rand, aceasta filmare nu are nicio valoare in instanta sau la vreo contestatie. Nu se vede semaforul in momentul in care soferul face stanga. Ba mai mult, filmarea il incrimineaza pe sofer, confirmand spusele agentului, cum ca a trecut pe rosu. Iar faptele stau cam asa: omul se incadreaza bine pe stanga, dar vin doua autospeciale de politie care ii opresc continuarea manevrei de facut la stanga, chiar daca semaforul arata culoarea verde. Cand el se pune in miscare si intra pe Fundeni, semaforul era deja rosu de ceva secunde bune.

Inainte de toate, cine stie acea intersectie, isi da seama repede ca verdele catre stanga mai tine vreo 5 secunde in plus fata de verdele catre inainte. Si se vede clar ca semaforul pentru directia inainte s-a pus rosu exact ca acesta sa iasa din cadru. Daca cele doua masini de politie care alergau pe sina de tramvai nu ar fi aparut, atunci soferul ar fi trecut linistit pe verde.

Cea mai buna dovada ca semaforul era pe rosu cand a trecut acest individ prin intersectie este pietonul care se angajeaza in traversare, in partea din dreapta a imaginii, semn ca primit culoarea verde, la fel si masinile care veneau din dreapta. Poate nu avem cei mai educati pietoni din lume care sa astepte culoarea verde, dar ne este greu sa credem ca e o coincidenta...

Cat despre agentii de la circulatie care se aflau acolo, acestia asteptau sa amendeze soferii care ocolesc coloana oprita la semafor si intra pe sina de tramvai, de unde si atatia clienti trasi pe dreapta. Insa nu poate nimeni refuza un sofer care ia rosul din plin, parca cerand sa devina pieton. Iar smiorcaielile ca a ramas fara carnet si amenintarile ca se duce in instanta cu filmarea asta care oricum nu valoreaza nimic si nu spune nimic, sunt penibile... Bine ca mai sunt si politisti care nu se lasa intimidati si isi fac treaba. Cu siguranta, data viitoare, acest sofer va sti ce sa faca atunci cand se face rosu, adica... va opri, asa cum e normal!

Distribuie pe Facebook
mai multe