Codul Rutier se modifica radical! Soferii fara experienta vor avea interzis la condus masini cu peste 100 de cai sub capota

Codul Rutier se modifica radical! Soferii fara experienta vor avea interzis la condus masini cu peste 100 de cai sub capota
  • Codul Rutier se modifica radical!
  • Soferii fara experienta vor avea interzis la condus masini cu peste 100 de cai sub capota
Distribuie pe Facebook

De asemenea, numarul minim de ore de pregatire va creste pana la 25 pentru cea teoretica, respectiv 45 pentru pregatirea practica, iar marile noutati nu se opresc aici; ba dimpotriva.

Un proiect pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195 / 2002 privind circulatia pe drumurile publice a fost depus, recent, la Senat. Daca acesta va fi aprobat, soferilor cu o varsta de pana la 21 de ani, precum si celor care au o experienta de conducere mai mica de un an pentru categoria de vehicule B le va fi interzis "sa conduca vehicule care depasesc 100 CP, respectiv 75 de kw in cazul vehiculelor electrice."

Totodata, numarul minim de ore de pregatire teoretica va creste pana la 25, iar cel de pregatire practica pana la 45, se mai arata in documentul respectiv, ce prevede, extrem de important de precizat, si ca politia rutiera sa avertizeze "conducatorii de autovehicule in legatura cu prezenta in trafic a dispozitivelor de masurare a vitezei, prin mass-media sau panouri de avertizare".

Acelasi proiect pentru modificarea Codului Rutier mai prevede si ca la traversarea carosabilului sau a liniilor de cale ferata, pietonilor, biciclistilor si conducatorilor de trotinete sa le fie interzisa "utilizarea telefonului mobil sau a oricaror dispozitive de inregistrare / redare de texte, foto sau video care le pot distrage atentia de la vehicule, trenuri, amenajari rutiere, semnale sonore si luminoase sau indicatii ale politistilor, etc".

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Legislatie Auto DATA PUBLICĂRII: 14 Noiembrie 2023