Cresterea vitezei maxime in Romania la 60 si 140 km/h. Esti de acord?

Cresterea vitezei maxime in Romania la 60 si 140 km/h. Esti de acord?
  • Limita in oras ar putea fi 60 km/h
  • Romania, tara cu cele mai multe accidente mortale in UE
  • Pe autostrada, viteza maxima sa fie 140 km/h
Distribuie pe Facebook

Ti-ar placea ca Romania sa fie una din tarile in care viteza maxima permisa pe un anumit sector de drum sa creasca? Adica in oras sa fie 60 in loc de 50 iar pe autostrada sa creasca la 140. Crezi ca e bine?

Orice sofer isi da seama ca starea drumurilor si a infrastructurii soselelor din Romania este jalnica. Primarii si politicienii care s-au jurat cu mana pe inima ca fac si dreg inainte de alegeri nu au facut pana acum absolut nimic. Si nici nu vor face. Nu vor construi autostrazi noi, centuri cu sensuri giratorii, strazi cu iluminare si semnalizare, asfaltari noi si asa mai departe. Totul ramane la stadiul de promisiune pana cand vor veni iar alegerile si se vor face cateva lucruri de ochii lumii inainte de mersul la urne.

Romania este tara cu cele mai multe accidente grave din Europa pe cap de locuitor. Viteza este factorul principal. Dar si lipsa unor drumuri normale, semnalizate, care sa nu te omoare cand vine o curba de 90 de grade noaptea si nu exista niciun indicator rutier care sa te avertizeze sa reduci viteza. Romania este tara in care masinile intra pe contrasens si omoara oameni nevinovati pentru ca nu exista parapeti.

La un moment dat, cineva a propus cresterea vitezelor maxime permise in Romania. Sa creasca de la 50 la 60 km/h in orase, iar pe autostrada sa fie 140 km/h. In mod real, asta ar insemna o viteza legala de 70 in oras si 150 pe autostrada, deoarece toti soferii isi mai iau o marja de 10 kilometri in plus la viteza.

Este oare o idee buna? Pentru o tara care si-a pus la punct infrastructura si numarul autostrazilor a crescut simtitor, in care soselele sunt sigure si totul este monitorizat video, iar soferii au prins teama radarelor automate, da, ar fi o idee stralucita. Dar nu uitati ca vorbim de Romania, tara in care azi construiesti un kilometru de autostrada si maine se surpa... In Romania, chiar si vitezele care sunt acum maxime sunt periculoase. Romania este tara mersului prudent, cu viteze foarte mici, asta daca vrei sa ajungi la destinatie in viata.

Noi nu avem sosele sau strazi pe care sa circulam cu 40 la ora constant si liniar, din cauza gropilor si a aglomeratiei, dar visam sa mergem cu 60 legal in oras. Nu avem autostrazi pe care sa circuli normal si linistit cu cei 130 km/h legali de acum, dar visam viteze mai mari... Cum sa pui limita de viteza 140 in zona Bucuresti-Fundulea, unde si daca mergi cu 100 risti sa faci pana in fiecare secunda din cauza gropilor uriase?

Ce sa cauti cu viteze de 120 pe DN1, cel mai periculos drum din Europa si cel mai mortal? De ce sa maresti viteza limita de deplasare cand educatia soferilor este la pamant si tot mai multi se cred piloti de curse la volane de Ferrari, cand ei conduc Logane?

In Romania, nu exista sa maresti limita de viteza, poate doar sa o reduci. Nu ar fi nicio rusine daca guvernantii ar modifica legile si ar da mai jos limitele de viteza, spunand clar: Nu suntem in stare sa oferim conditii mai bune de trafic, asa ca reducem viteza pentru siguranta soferilor. Sunt tari in Europa, cum ar fi Grecia, in care limita de viteza pe autostrada este de 120 km/h si nu moare nimeni de rusine.

Romania trebuie sa fie tara cu 50 km/h in mediul urban, fara zone de exceptie cum se intampla pe DN1 unde limitarea creste la 70 km/h, iar pe autostrazi sa fie de maximum 110 km/h. Cat despre amenzi, ca sa se asigure ca nu mai dau peste zmei care alearga cu 276 km/h pe A3, politia ar trebui sa le tripleze. Asa, lumea va incepe sa cunoasca frica de amenzi, va respecta limita de viteza, iar accidentele se vor imputina.

In concluzie, la cat de praf este situatia soselelor din Romania, situatie la care nu putem spera sa se imbunatateasca in actuala guvernanre preocupata doar cu furaciunea, vitezele trebuie sa fie reduse, nu crescute. Pentru ca toti ne gandim ca noua nu ni se intampla, dar intr-o clipa putem face parte dintr-o statistica sumbra de soferi transportati in sacul de plastic la morga.

Tu vrei sa fie marita limita de viteza in Romania?

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Legislatie Auto DATA PUBLICĂRII: 25 Iunie 2018