Cum poti scapa de amenzile pe care ti le face cadou un radar clasic

Cum poti scapa de amenzile pe care ti le face cadou un radar clasic
Nu demult povesteam cu lux de amanunte cum functioneaza noile radare ale politie rutiere. De acelea nu ai sanse sa scapi, pentru ca folosesc un sistem care nu lasa urma de indoiala si nu te poti sustrage de la amenda orice ai face. Insa acele aparate radar sunt putine, iar cele clasice momentan detin monopolul pe sosele. Asa ca daca urmezi cativa pasi, poti scapa de amenda.
Distribuie pe Facebook
Daca in instanta exista o fotografie ca proba impotriva ta si ea are semnul "T", trebuie sa stii ca asta inseamna TARGET adica Tinta si arata ca aparatul radar identifica un corp in miscare si viteza acestuia, potrivit dcnews.ro.
"Sunt foarte putini cei care stiu ca atunci cand viteza stabilita de radar este aproape de viteza legala si o depaseste cu cel mult 9 km/h nu trebuie sa plateasca absolut nicio amenda", explica avocatul Gheorghe Piperea. Potrivit lui Piperea, "legea spune ca trebuie sa fii trecut cu 10 kmh peste viteza legala ca sa fii sanctionat".
Mai mult decat atat, ar trebui sa stii ca si daca depaseste 59 de km/h ai sanse sa castigi in instanta anularea amenzii. De ce? "Poti sa contesti masuratoarea. Practica arata ca aparatele de radar au o marja de eroare cam de 5 kmh in plus sau in minus. Poti sa mizezi si pe asta. Daca este un radar mobil, aici marjele sunt si mai mari", a subliniat Piperea.
In momentul in care ai primit amenda acasa, trebuie sa te asiguri ca toate datele tale sunt completate corect.
Daca ceva este completat gresit adica ne referim la date precum nume, prenume, numarul de inmatriculare a masinii, numarul si seria cartii de identitate, descrierea contraventiei, incadrarea ei in drept, ai mari sanse de reusita.
Astfel, daca informatiile sunt incomplete sau incorecte, atunci amenda poate fi anulata.

Un alt lucru important: vezi daca procesul-verbal constatator al amenzii ti-a fost trimis in termen de maximum 30 de zile de la data aplicarii acesteia, pentru ca, daca Politia ti-a trimis amenda cu depasirea acestui termen, ea este nula si va fi desfiintata de orice judecator. Trebuie, de asemenea, stiut ca in momentul in care contesti amenda aplicarea sanctiunii se suspenda. Cu alte cuvinte daca ti-a fost suspendat permisul de conducere si depui o contestatie in instanta, politia va fi obligata sa-ti dea inapoi actul. Vei putea conduce masina pana cand instanta da o decizie. Daca vrei sa ai sanse de succes trebuie sa depui plangerea in termen de maximum 15 zile de la primirea ei, altfel esti bun de plata.

Sursa: realitatea.net

Distribuie pe Facebook
mai multe