De cand se reiau examenele pentru obtinerea permisului auto? Raspunsul autoritatilor

De cand se reiau examenele pentru obtinerea permisului auto? Raspunsul autoritatilor
  • Cand se reiau examenele de obtinere a permisului auto
  • Vor avea intaietate cei care trebuie sa sustina proba practica
  • Purtarea mastii pe durata probei teoretice va fi obligatorie
Distribuie pe Facebook

Directia Regim Permise de conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) a facut o estimare in ceea ce priveste reluarea examenelor pentru obtinerea permisului auto.

Starea de urgenta a fost declarata pe teritoriul Romaniei incepand cu 16 martie iar restrictiile impuse, pentru a impiedica raspandirea noului coronavirus, au afectat atat viata oamenilor, de zi cu zi, cat si desfasurarea mai multor activitati oficiale.

Examenele pentru obtinerea permisului auto au fost suspendate si ele incepand din 17 martie iar numarul celor care au mai putut sustine proba practica, pe perioada starii de urgenta, se ridica la 72.456 de candidati.

Acum ca Romania a intrat in stare de alerta, iar unele masuri au fost relaxate, toata lumea se intreaba cand si cum vor reveni lucrurile la normal. Curiozitatea cea mai mare a viitorilor conducatori auto este cand se reiau examenele pentru obtinerea permisului auto?

DRPCIV vine acum cu o estimare: la inceputul lunii iunie. Vor avea intaietate candidatii care trebuie sa sustina proba practica urmand ca la doua saptamani distanta sa vina randul si celor care nu au apucat sa sustina proba teoretica.

"Preconizam reluarea activitatii de examinare la inceputul lunii iunie. Prima etapa examinarea la proba practica pentru cei declarati admis la proba teoretica si programati la proba practica pe durata instituirii starii de urgenta, iar proba teoretica va fi reluata dupa aproximativ doua saptamani, in functie de volumul solicitarilor pentru proba practica," se arata in comunicatul de presa.

In ceea ce priveste valabilitatea documentelor de la dosar, pentru proba practica, vor avea prioritate candidatii ale caror documente au expirat sa urmeaza sa expire in perioada imediat urmatoare. In plus, este luata in considerare si prelungirea actelor depuse la dosar cu echivalentul perioadei in care sunt valabile starea de urgenta si starea de alerta.

Ministerul Afacerilor Interne pregateste un document in acest sens.

Autoritatile nu au luat o decizie finala in acest sens, dar normal ar fi ca programarile sa se faca automat in ordinea programarilor anterioare. Indiferent de cum se vor face, atat canditatii cat si examinatorii vor fi obligati sa poarte masca de protectie pe parcursul examenului.

Distribuie pe Facebook
mai multe