De la anul trebuie sa trecem pe la doctor inainte sa prelungim permisul de conducere

De la anul trebuie sa trecem pe la doctor inainte sa prelungim permisul de conducere
De pe 19 ianuarie, orice sofer care doreste sa isi prelungeasca permisul de conducere trebuie sa treaca pe la doctor pentru a face analize si controlale medicale. Insa romanul cum il stim cu totii, speriat de aceasta veste, s-a inghesuit acum la sfarsit de an ca sa isi prelungeasca permisul fara sa fie obligat sa viziteze doctorul. Si ne mai miram ca se fac accidente cu toti defectii la volan? Nu.
Distribuie pe Facebook

Fisa medicala va fi obligatorie la preschimbare, indiferent cand intervine. Apoi, daca permisul este inlocuit inainte de termen, noul document va avea valabilitatea celui vechi. Pentru soferii profesionisti avizele medicale vor fi luate obligatoriu o data la 5 ani, si nu la 10 cum se intampla in cazul soferilor amatori.

Asa ca mii de soferi din intreaga tara, majoritatea de varste inaintate, care ar fi strambat nasurile doctorilor la o eventuala vizita, au vrut sa mai obtina inca 10 ani de libera circulatie.

Insa acest lucru nu este normal, pentru ca nu de putine ori s-au intamplat cazuri de accidente grave, cauzate de oameni incapabili sa conduca: ba cu vedere proasta, ba cu grave probleme psihice.

Tu ce crezi ca trebuie facut cu soferii care trebuie sa treaca pe la doctor, dar se eschiveaza?

Distribuie pe Facebook
mai multe