De maine nu mai parchezi pe locurile destinate persoanelor cu handicap. Amenzile sunt USTURATOARE

De maine nu mai parchezi pe locurile destinate persoanelor cu handicap. Amenzile sunt USTURATOARE
  • Proiectul de lege a fost publicat in Monitorul Oficial
  • Intra in vigoare din 25 iulie
  • Amenda maxima a crescut de 5 ori
Distribuie pe Facebook

Incepand cu 25 iulie, soferii care parcheaza pe locurile destinate persoanelor cu handicap vor primi amenzi usturatoare si le vor fi ridicate si masinile. Un proiect de lege in acest sens a fost publicat acum in Monitorul Oficial.

S-a incercat cu amenzi cuprinse intre 1.000 si 2.000 de lei, cu fel de fel de campanii oficiale, s-a ajuns pana la afise sau postari pe retelele de socializate cu deviza "daca-mi iei locul, ia-mi si handicapul," insa nimic nu i-a oprit pe unii soferi sa parcheze pe locurile destinate persoanelor cu dizabilitati.

Autoritatile au pregatit inca din 2018 un proiect de lege care sa amendeze asa cum trebuie aceasta incalcare a drepturilor persoanelor cu handicap dar votul a venit de-abia recent iar acum a fost publicat in Monitorul Oficial.

Noua lege intra in vigoare din 25 iulie, adica de maine, iar amenzile care parcheaza pe aceste locuri au crescut de pana la 5 ori. Mai exact, amenda minima este acum 2.000 de lei iar cea maxima ajunge la 10.000 de lei, masura fiind dublata de ridicarea masinii.

"Parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate si semnalizate prin semn international pentru persoane cu handicap (se va sanctiona) cu amenda de la 2.000 de lei la 10.000 de lei si ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv," se arata in textul legii.

Parlamentarii sustin ca "obiectivul este de a oferi persoanelor cu handicap posibilitatea de a se bucura de drepturi depline si de a beneficia complet de participarea la viata sociala si economica."

Distribuie pe Facebook
mai multe