Deputatii vor sa modifice pragul minim al alcoolemiei la volan

Deputatii vor sa modifice pragul minim al alcoolemiei la volan
Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a preluat, in legea de aplicare a noului Cod Penal, un amendament referitor la consumul de alcool acceptat la volan.
Distribuie pe Facebook
Amendamentul prevede ca pragul minim de la care consumul de alcool la volan este considerat infractiune sa fie coborat de la 0,8 g/l alcool pur in sange la 0,5 g/l alcool pur in sange.

"In cadrul dezbaterilor la legea de aplicare a noului Cod penal s-au luat in discutie si infractiunile la legea circulatiei pe drumurile publice. Discutiile au vizat si un amendament depus cu privire la reducerea pragului de unde se considera infractiune atunci cand discutam despre consumul de alcool la volan. In momentul de fata avem 0,8 la mie pragul minim de la care fapta, conducere sub influenta bauturilor alcoolice, devine infractiune.

Amendamentul depus se refera la coborarea acestui prag undeva in jurul valorii de 0,5 la mie. Avand in vedere faptul ca Romania are cel mai mare prag minim de alcoolemie, din cate am inteles, din Uniunea Europeana, de la care fapta devine infractiune, in mod cert s-a conturat o opinie majoritara cu privire la coborarea acestui prag minim la 0,5 la mie", a declarat Daniel Buda, presedintele Comisiei juridice din Camera Deputatilor.


Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Legislatie Auto DATA PUBLICĂRII: 22 Decembrie 2011