Dilema anului: ai sau nu voie sa intorci masina aici?

Dilema anului: ai sau nu voie sa intorci masina aici?
Cand crezi ca le stii pe toate, infrastructura din Romania reuseste sa-ti faca o surpriza. Nu e niciun secret ca tara noastra este una in care siguranta rutiera e o bataie de joc, in care marcajele si semnele rutiere lipsesc, iar calitatea asfaltului e demna de anii '40. Insa avem o ghicitoare pentru voi.
Distribuie pe Facebook

Soseaua Iancului, Bucuresti, portiunea cuprinsa intre Piata Iancului si Piata Delfinului. Un santier finalizat recent, dupa ani si ani de aglomeratie si masini parcate aiurea. Din pacate, continuare sinei de tramvai spre Cora Pantelimon mai are de asteptat, pentru ca Soseaua Pantelimon este cel mai mare vacarm al soferilor, o sosea care, desi are 3 benzi pe sens, disponibila e doar una. Pentru ca pe prima banda sunt parcate masinile sub semnele "Oprirea Interzisa" si pe a doua banda sunt oprite TAXI-urile si alte masini. Dar nu despre asta e vorba aici...

Revenind la Soseaua Iancului, pe centru avem sina de tramvai. Dar nu este o sina de tramvai la nivel cu partea carosabila, asa cum se intampla, de exemplu, pe Stefan cel Mare. Ci este o sina de tramvai inaltata, delimitata de benzile masinilor cu o bordura inalta. Nu exista alte marcaje pe asfalt, gen linie intrerupta sau continua. In acest caz, singurul impediment in calea soferilor care vor sa o ia pe sina de tramvai este bordura inaltata.

In aceasta situatie, in care marcajul rutier nu ne impiedica nici sa mergem pe sina de tramvai, folosind-o ca pe o a treia banda, nici sa intoarcem unde vrem noi, care este regula conform Codului Rutier? Avem voie sa intoarcem in aceasta portiune de drum?

Intoarcere Pantelimon

Intoarcere Pantelimon

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Legislatie Auto DATA PUBLICĂRII: 26 Iunie 2017