Gata cu parcarea unde ne taie capul: se ridica masini si in sectorul 2, amenda este de 2000 de lei!

Gata cu parcarea unde ne taie capul: se ridica masini si in sectorul 2, amenda este de 2000 de lei!
  • 500 de lei taxa de ridicare
  • Amenda de 1000 de lei in 48 de ore
  • Urmeaza ridicarile de masini parcate neregulamentar
Distribuie pe Facebook

Daca in Sectorul 4 masinile parcate aiurea sunt ridicate si pot fi inapoiate pentru numai 150 de lei, iata ca in Sectorul 2 lucrurile sunt mai... scumpe. Cine parcheaza aiurea se va trezi cu masina luata pe sus si proprietarul trebuie sa achite 500 de lei taxa de inapoiere si amenda 2000 de lei.

In Sectorul 4 al capitalei, masinile sunt deja ridicate pe capete. Dar nu orice masini, ci doar cele care parcheaza pe trotuar si cele care impiedica accesul pietonilor. Iata ca acest lucru incepe sa se vada si in Sectorul 2, acolo unde soferii isi lasa masinile pe unde apuca. Primele vizata au fost, momentan, rablele parasite care ocupa locurile de parcarea degeaba.

Oficialii ADP si cei din Primaria Sectorului 2 spun ca exista o multime de vehicule parasite care ocupa trotuare si locuri de parcare. Aceste automobile apartin chiar si sectiilor de Politie si au primit in repetate randuri somatie. Acum, orice locuitor al Bucurestiului poate raporta daca vede o masina parasita astfel incat Primaria S2 sa o ridice cu platforma.

Proprietarul masinii, in cazul autospecialelor de Politie parasite fiind Ministerul de Interne, o sa primeasca o amenda de 2000 de lei, din care se poate achita 1000 de lei in 48 de ore. Dar si o taxa de ridicare de 500 de lei. Asa ca, mai bine ai avea grija ca masina ta sa nu para parasita si ingropata in pamant, ca sa nu fie luata pe sus.

Acesta este un prim pas destul de bun si important. Dar vor urma ridicarile serioase, organizate bine, ale masinilor care stationeaza in locuri nepermise. Asa cum se intampla acum cu vehiculele din Sectorul 4. Asadar, si in Sectorul 2 urmeaza in scurt timp sa vedem automobilele care stationeaza pe trecerile de pietoni, pe spatiile verzi, sub semnul de oprire interzisa si pe orice trotuar, cum sunt luate pe platforma.

Un lucru este clar: locurile de parcare nu sunt suficiente pentru numarul de automobile detinute de bucuresteni. Iar ridicarea masinilor parcate neregulamentar este o solutie ideala pentru ca primariile sa adune bani la buget din care sa faca, pe viitor, locuri noi de parcare.

Masini cu somatieFoto: Popescu Dan Cristian

Masini cu somatieFoto: Popescu Dan Cristian

Distribuie pe Facebook
mai multe