GATA! Soferii romani nu mai scapa de amenzile primite in Uniunea Europeana!

GATA! Soferii romani nu mai scapa de amenzile primite in Uniunea Europeana!
Ministerul Afacerilor Interne a anuntat ca a pus in dezbatere publica un proiect de lege care prevede ca statele Uniunii Europene sa aiba acces comun la bazele de date cu autovehicule si proprietarii acestora, in vederea aplicarii amenzilor pentru nerespectarea regulilor de circulatie.
Distribuie pe Facebook

In prezent, soferii romani surprinsi de radar sau de camerele video incalcand regulile de circulatie pe teritoriul Uniunii Europene pot ignora fara nici un fel de problema amenda primita, acelasi lucru fiind valabil si pentru europenii care incalca regulile de circulatie pe teritoriul Romaniei.

Odata ce proiectul de lege pus in dezbatere publica de Ministerul Afacerilor Interne va fi insa aprobat, aceasta situatie se va schimba complet, soferii romani urmand a primi acasa, in plic, amenzile de circulatie. De asemenea, si soferii straini care au incalcat legile de circulatie pe teritoriul Romaniei vor primi penalitatile acasa, in plicuri trimise de politia romana.

Statele care nu vor face parte din acest acord european sunt Marea Britanie, Danemarca, Irlanda si Irlanda de Nord.

Incalcarile Codului Rutier care fac obiectul acestei legi si pentru care soferii vor fi sanctionati sunt urmatoarele: excesul de viteza, nefolosirea centurii de siguranta sau a castii de protectie, nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului, conducerea sub influenta alcoolului sau a stupefiantelor, utilizarea unei benzi interzise, respectiv utilizarea ilegala a unui telefon mobil sau a altor dispozitive de comunicare in timpul conducerii.

Distribuie pe Facebook
mai multe