Guvernul interzice, in sfarsit, circulatia trotinetelor electrice pe trotuar

Guvernul interzice, in sfarsit, circulatia trotinetelor electrice pe trotuar
  • Guvernul interzice circulatia trotinetelor electrice pe trotuar
  • In plus, conducatorii acestora trebuie sa aiba cel putin 14 ani
  • Noua lege introduce obligativitatea unor mijloace de iluminare
Distribuie pe Facebook

Guvernul Romaniei a hotarat in sedinta de marti, 4 februarie, interzicerea circulatiei trotinetelor electrice pe trotuar. Acesta nu este insa singurul lucru pe care cei ce folosesc trotineta electrica vor trebui sa-l ia in calcul inainte de a iesi in trafic.

Persoanele care aleg sa foloseasca trotinetele electrice nu vor mai putea circula dupa propriul plac, ci vor trebui sa tina cont de anumite aspecte, multumita unei ordonante de urgenta aprobata de Guvern in cursul zilei de marti.

Definite ca „vehiculul utilizat pentru transportul unei singure persoane, cu doua sau trei roti, articulat cu o bara in partea din fata folosita ca dispozitiv de directie, a carui viteza maxima prin constructie este mai mare de 6 km/h, dar nu depaseste 25 km/h si care este echipat cu un motor electric”, trotinetele electrice nu vor mai avea, intr-un final, ce cauta pe trotuar.

Conform unei ordonante de urgenta aprobata de Guvern in cursul zilei de marti, 4 februarie, persoanele care aleg sa foloseasca o trotineta electrica vor trebui sa circule pe portiunile de drum prevazute cu o pista pentru biciclete.

In lipsa pistei pentru biciclete, persoanele care detin trotinete electrice vor putea folosi doar acele portiuni de drum unde viteza maxima admisa pentru circulatia vehiculelor este de 50 km/h.

Totodata, persoanele care conduc o trotineta electrica pe drumurile publice trebuie sa aiba o varsta de cel putin 14 ani. In plus, trotinetele electrice trebuie sa fie echipate cu mijloace de iluminare si aceste mijloace si dispozitive in stare de functionare, dispozitive reflectorizant-fluorescente.

Distribuie pe Facebook
mai multe