Inca un abuz al Politiei Locale Sector 5 filmat in trafic

Inca un abuz al Politiei Locale Sector 5 filmat in trafic
Nu mai e niciun secret pentru nimeni faptul ca Politia Locala este o institutie ineficienta si abuziva. Nu e clar ce fac, nu e clar de ce incaseaza bani de la bugetul local, dar este clar ca nici ei nu stiu ce atributii au si ce trebuie sa faca. Asadar, abuzurile Politiei Locale sunt la ordinea zilei.
Distribuie pe Facebook

Intr-un clip realizat de Bucharest Bike Traffic, la final, se vede cum un sofer cu automobil care nu respecta semnificatia indicatorului rutier de acces interzis, intrand pe un sector de drum cu sens unic, este tras pe dreapta de un echipaj al Politiei Locale Sector 5. Soferul, la fel ca multi altii din Romania, nu este informat si crede ca politistii locali au dreptul sa faca asta. Dar realitatea legislativa e alta.

Conform legii 155/2010, politistii locali NU au dreptul sa opreasca in trafic soferi. Numai politistii din cadrul Brigazii Rutiere si din alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne au acest drept (Frontiera, ordine publica, etc.). Politistii locali, in ceea ce ii priveste pe soferi, sunt limitat conform legii numai la a acorda amenzi celor care stationeaza neregulamentar. Atat.

Este discutabil daca neregulile soferilor trebuie sa fie penalizate, indiferent de ce fel de politist o face. Am fi de acord ca politistii locali sa dea asemenea amenzi, fara probleme, atata timp cat respecta legea si nu fac un abuz, ca in filmul de mai jos. Trecem peste faptul ca abuzul continua si cu uniformele, care sunt ilegale, neconforme cu standardul politiei locale... Dar astea sunt amanunte. In concluzie, daca veti fi oprit in trafic de un politist, asigurati-va ca este unul din Minister, un politist real, adevarat, care a facut studii si facultate in acest scop, nu un paznic de panselute care se crede politist.

Distribuie pe Facebook
mai multe