Inceputul anului scolar si ce trebuie sa stie pietonii

Inceputul anului scolar si ce trebuie sa stie pietonii
Elevii si prescolarii au inceput astazi, 17 septembrie a.c., cursurile primului semestru al anului de invatamant 2012 - 2013. Inceputul unui nou an scolar, dincolo de momentul festiv si al bucuriei, a readus valori de trafic ridicate in Capitala. Efectivele Brigazii Rutiere Bucuresti au fost suplimentate, astfel incat, sa fie asigurate cu politisti rutieri principalele artere rutiere, dar si acele strazi din perimetrul unitatilor de invatamant.
Distribuie pe Facebook

La prima ora a diminetii, traficul rutier a fost aglomerat in special in zona centrala si pe marile bulevarde ale Capitalei, dar din fericire, nu au fost inregistrate evenimente rutiere nedorite.

Pe langa activitatile si masurile specifice politiei rutiere care au fost dispuse astazi, politistii Brigazii Rutiere Bucuresti au fost prezenti si la deschiderea anului de invatamant in unitati scolare din Capitala, unde au purtat discutii cu elevii, au distribuit materiale educativ-preventive cu scopul reducerii numarului de accidente rutiere si a consecintelor acestora.
Principala recomandare adresata de Brigada Rutiera Bucuresti cetatenilor Capitalei este ca acestia sa opteze pentru mijloacele de transport in comun, in detrimentul autoturismelor personale. Conducatorii de autovehicule trebuie:
- sa circule cu atentie si sa reduca viteza de deplasare atunci cand trec prin zona unitatilor de invatamant;
- sa acorde prioritate de trecere copiilor care traverseaza drumul public;
- sa reduca viteza de deplasare la intalnirea indicatorului "Atentie, copii!";
- sa circule cu atentie atunci cand trec pe langa grupurile de copii;
- sa mareasca atentia atunci cand observa batrani sau copii care intentioneaza sa traverseze, mai ales in zona unitatilor de invatamant;
- sa isi pastreze calmul si nu claxoneze abuziv in cazul in care se afla in zone aglomerate;
- sa respecte semnalele, indicatiile si recomandarile agentilor de politie rutiera care dirijeaza traficul pentru asigurarea fluentei.
Pietonii sunt rugati sa circule numai pe trotuare, sa traverseze strada prin locurile special amenajate si semnalizate, dupa o temeinica asigurare, la culoarea verde a semaforului electric si sa nu se deplaseze ori sa stationeze pe partea carosabila.

Problemele din trafic pot fi sesizate la numarul de telefon 021/9544.

Distribuie pe Facebook
mai multe