Masinile cu numere de Bulgaria vor putea circula in Romania doar 90 de zile!

Masinile cu numere de Bulgaria vor putea circula in Romania doar 90 de zile!
Este clar: cine are masini inmatriculate pe Bulgaria, e cazul sa scape de ele. Si asta pentru ca zilele acestora sunt numarate, cel putin in forma actuala. Mai precis, anul acesta va fi modificata o ordonanta de urgenta
Distribuie pe Facebook
Autovehiculele si remorcile inmatriculate in alte state, detinute cu orice titlu de persoane care au sediul, domiciliul, resedinta ori rezidenta normala in Romania vor putea circula pe drumurile publice pentru o perioada de maximum 90 de zile de la data dobandirii titlului, dar nu mai mult de 90 de zile intr-un an calendaristic. Prevederea apare intr-un proiect de lege pentru modificarea OUG 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice.
Totusi, regula nu se aplica "autovehiculelor si remorcilor conduse de persoanele mentionate in certificatul de inmatriculare. Insa, politistii romani vor solicita celor care conduc masini cu numere straine si "un document doveditor al titlului cu care este detinut vehiculul" iar "acest document va fi insotit de traducerea in limba romana, in original, efectuata de catre un traducator autorizat a carui semnatura a fost legalizata".
Iata cum suna motivatia autoritatilor pentru modificarea legii. "Dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, numarul autovehiculelor inmatriculate in alte state care circula pe teritoriul tarii noastre a crescut simtitor, fenomenul devenind mai pregnant in ultimii doi ani, cand cetatenii romani au identificat posibilitatea inmatricularii facile cu costuri mici a autovehiculelor pe numele unor persoane fizice sau juridice, in special din Republica Bulgaria" spune initiatorul proiectului de modificare a legii circulatiei, Ministerul Administratiei si Internelor.
Institutia mai spune si ca utilizatorii masinilor inmatriculate in alte state sunt tentati sa incalce frecvent normele rutiere si chiar sa comita accidente, dupa care parasesc locul faptei mizand pe dificultatile intampinate de autoritati pentru identificarea si sanctionarea lor. Astfel, in 2009, din cele circa 10.200 de accidente grave inregistrate in Romania, 1.076 (10,5%) au fost produse cu implicarea autovehiculelor inmatriculate in alte state. In 2010, procentajul a crescut cu 11,4%.

Pe de alta parte, potrivit unor statistici mai vechi ale oficialilor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, in patru ani numarul accidentelor produse in Romania de autoturisme inmatriculate in Bulgaria a crescut de 15 ori, de la 204 in 2006 la 3.255 in 2010.

Distribuie pe Facebook
mai multe