Masinile de politie cu radar nu au carburant in perioada Sarbatorilor

Masinile de politie cu radar nu au carburant in perioada Sarbatorilor
  • Radarele sunt montate pe autospeciale Dacia si Volkswagen
  • Perioada lunii decembrie este cea mai aglomerata din an pe drumurile nationale
  • In pragul Sarbatorilor, numarul accidentelor grave creste cu 35%
Distribuie pe Facebook

Acelasi ministru penibil care propunea pentru fluidizarea traficului ca DN1 sa fie cu sens unic, a mai scos o perla de colectie. Bugetul MAI a fost adoptat ieri si se pare ca banii care sunt mai putini ca anul trecut nu ajung pentru autospecialele dotate cu radar care ii amendeaza pe soferi in trafic.

Conform Mediafax, ministrul de interne (scris dinadins fara majuscule) Radu Stroe a spus ca nu exista la buget bani pentru autoturismele de politie dotate cu aparate de radar. Mai exact, bugetul a fost "gandit" astfel incat numai o parte din masinile de politie sa poata avea destul carburant pentru patrulare. Automat, nu este suficienta benzina si motorina pentru toate unitatile speciale care au aparate de radar omologate.

Mai precis, daca o sectie de politie locala are, de exemplu, 3 autospeciale marca Dacia Logan cu motorizare 1.5 dCi, incepand cu luna decembrie, inclusiv in 2014, banii pe care ii primeste sectia ii va permite numai unei singure masini sa patruleze si sa amendeze soferii vitezomani. Asadar, nu este de mirare ca programul Rabla pentru institutii a fost un adevarat esec.

Majoritatea sectiilor de politie, inclusiv cei de la DRPCIV Bucuresti care au in parcarea din spate un adevarat cimitir auto cu numere de MAI, au multe autoturisme vechi, Dacia 1310, SuperNova sau Solenza, scoase din uz, ingropate in pamant si complet nefunctionale. Acestea insa apar in inventarul sectiei. Adica le realizarea bugetului, o sectie de politie din Botosani spune ca are 10 autospeciale si are nevoie de bani pentru carburantul si reparatiile acestora. In realitate insa, chiar daca toate cele 10 masini sunt luate in evidenta, functionale sunt doar 4. Banii primiti sunt folositi pentru functionarea acestora. Asadar, chiar daca bugetul pe 2014 se va micsora, sectiile de politie care se folosesc de masini fictive care par scoase dintr-un centru Remat nu vor avea de suferit.

"Avem benzina si motorina pentru toate categoriile de mijloace. Nu avem benzina si motorina pentru toate mijloacele din toate aceste categorii, inclusiv pentru categoria autospecialelor dotate cu radar. Noi speram ca la rectificare sa ne vina banii sa putem utiliza cat mai multe. Asta e raspunsul meu", a spus Stroe.

Dupa ce trecem peste penibilitatea unei astfel de declaratii, ajungem la concluzia ca este ceva grav. O masina care sta trasa pe dreapta inseamna mai mult pericol in trafic. In special in perioada de iarna, cand drumurile sunt acoperite de polei si gheata, iar accidentele cresc simtitor. Interesant este cum bugetul alocat deputatilor si parlamentarilor (apropo, dotati recent cu autoturisme noi 4x4 Dacia Duster) s-a marit, aproape dublandu-se, cu buget extra pentru deplasari si diurne, cum salariile primarilor au crescut si numarul ministrilor este in continuare exagerat si cu ministere fantoma care nu exista in nicio alta tara, bugetul MAI s-a micsorat si nu exista bani de benzina. Pesemne ca alesii nostri nu realizeaza ca autospecialele inseamna vieti salvate, inseamna posibilitatea de interventie atunci cand este o urgenta si inseamna un plus de siguranta pe soselele patriei, si asa distruse de gropi si infrastructura jenanta.

Distribuie pe Facebook
mai multe