Noul Cod Rutier 2013 ii bulverseaza pe scuteristi

Noul Cod Rutier 2013 ii bulverseaza pe scuteristi
Noul Cod Rutier a intrat in vigoare de la 19 ianuarie, anul curent. Insa chiar daca legea a fost data, aceasta vine cu multe probleme. Printre ele se numara si cea legata de scuteristi, care trebuie sa treaca un examen. Dar ce examen?
Distribuie pe Facebook

De la 19 ianuarie, toti cei care conduc un scuter sau doresc sa conduca asa ceva, trebuie sa urmeze cursurile unei scoli in vederea obtinerii unui permis de conducere. Insa din ciclul "Romania, tara tuturor posibilitatilor", legea despre acestia nu e complete.

Mai precis, chiar daca sunt asaltati de solicitari pentru a face un curs de conducere, cei de la scolile de soferi nu stiu ce sa-i invete pe scuteristi. Legea spune ca trebuie sa ai permis pentru scoter, dar nu zice si ce sa inveti ca sa poti obtine permisul.

Prin urmare, chiar daca initial parea o initiativa buna, aceea de a nu mai vedea pusti teribilisti de 16-17 ani pe sosea facand manevre periculoase, iata ca legea despre scuteristi se dovedeste a fi una foarte complicata.

Primii afectati sunt scuteristii care conduceau scutere sau mopede de 49 cmc, motorizare pentru care, pana acum, nu era necesar permisul. Acestia fie lucreaza in domeniul livrarilor, fie se folosesc zilnic de acesta pentru a merge la serviciu.

Asadar, chiar daca lumea vrea sa investeasca cei 600-700 de lei cat costa cursurile unei scoli pentru soferi, nu se stie ce trebuie sa invete si in ce consta examenul. Nu e clar nici macar daca este similat cu cel de categoria A, pentru motociclete. Asadar, tipic romanilor, tocmai s-a votat si a intrat in vigoare o lege... incompleta.

Distribuie pe Facebook
mai multe