Noul Cod Rutier a primit unda verde din partea Senatului

Noul Cod Rutier a primit unda verde din partea Senatului
Proiectul legislativ care aduce o serie de modificari Codului Rutier a primit unda verde din partea Senatului. In urma sedintei de luni, proiectul de lege a fost aprobat cu 84 de voturi "pentru", 2 "impotriva" si 3 abtineri.
Distribuie pe Facebook
Una dintre principalele modificari este obligativitatea de a sustine examen de permis in cazul mopedelor si triclurilor. Permisul de conducere pentru aceste vehicule devine obligatoriu din 19 ianuarie 2013, iar cei prinsi fara carnet se vor alege cu sanctiuni penale.
De asemenea, documentul modifica varsta minima pentru obtinerea permisului de conducere. Varsta minima pentru categoriile A2, B, BE, C1 si C1E este 18 ani, iar pentru categoriile AM, A1 si B1 - 16 ani. Pentru a conduce motocilete din categoria A trebuie sa ai cel putin 24 de ani. In schimb, pentru motocicletele din categoria A2 trebuie sa ai minim 20 de ani si o experienta de conducere de cel putin doi ani.
Pentru categoriile D si DE varsta minima va fi de 24 de ani. Pentru categoriile C, CE, D1 si D1E, precum si pentru triciclurile cu motor cu putere mai mare de 15kW, poti obtine permisul de conducere doar daca ai implinit 21 de ani.
Proiectul legislativ va fi dezbatut si in Camera Deputatilor, care este for decizional.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Legislatie Auto DATA PUBLICĂRII: 18 Septembrie 2012