O hartie in minus. Soferii vor putea prezenta polita RCA si in format electronic

O hartie in minus. Soferii vor putea prezenta polita RCA si in format electronic
  • Proiectul se afla in consultare publica
  • Polita RCA va putea fi prezentata si in format electronic
  • Politistul va avea acces la o baza de date pentru a o verifica
Distribuie pe Facebook

Potrivit unui proiect al Autoritatii pentru Supraveghere Financiara, care se afla in dezbatere publica pentru 10 zile, soferii nu vor mai fi obligati sa prezinte politistului polita RCA pe hartie.

Pentru ca suntem in 2020 iar internetul este in floare, asiguratorii pot elibera polita RCA si in format electronic. Dar pentru ca suntem in Romania, soferii trebuie sa o scoata la imprimanta pentru a o prezenta fizic politistului in cazul unui control de rutina.

In caz contrar, conducatorul auto risca o amenda de pana la 2000 de lei si ca masura complementara retinerea certificatului de inamtriculare.

Acum, un proiect al Autoritatii pentru Supraveghere Financiara, aflat timp de 10 zile in dezbatere publica, reglementeaza ca in viitorul nu foarte indepartat, soferii vor putea prezenta polita RCA in format electronic.

In aceasta perioada, cei interesati pot consulta documentul de pe site-ul ASF si pot propune imbunatatiri.

Acum mai ramane de vazut cum va verifica politistul daca intr-adevar acea polita de asigurare este valabila, insa accesul la o baza de date ar trebui sa rezolve usor aceasta problema.

Distribuie pe Facebook
mai multe