Parlamentarii au modificat, la inceput de an, procedura pentru obtinerea permisului de conducere. Legea adoptata, marti, de Camera Deputatilor

Parlamentarii au modificat, la inceput de an, procedura pentru obtinerea permisului de conducere. Legea adoptata, marti, de Camera Deputatilor
Deputatii au adoptat, marti, un proiect de lege care prevede ca examenul teoretic pentru obtinerea permisului de conducere poate fi dat oriunde in tara, nu numai in localitatea de domiciliu a aplicantului.
Distribuie pe Facebook

Articolul 24 aliniatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

(1) Pentru sustinerea examenului in vederea obtinerii permisului de conducere si eliberarea acestuia candidatii se pot prezenta la orice autoritatea competenta de pe teritoriul Romaniei cu respectarea prevederilor art. 231 alin. (1) - (4), prevede legea adoptata, marti, de Camera Deputatilor, in calitate de for decizional.

De asemenea, potrivit aceluiasi proiect de lege, Articolul 23, dupa aliniatul (9) se introduc doua noi aliniate, aliniatul (95) si aliniatul (96) cu urmatorul cuprins:

(95) Cursurile de pregatire practica in vederea obtinerii permisului de conducere, corespunzator categoriei de permis solicitat, pot incepe si dupa ce candidatul a fost declarat ,,ADMIS" de catre autoritatea competenta la proba teoretica de verificare a cunostintelor.

(96) La sustinerea probei practice de verificare a aptitudinilor si comportamentului, corespunzator categoriei de permis solicitata de catre candidat, acesta va conduce insotit, in/pe acelasi autovehicul, de un instructor din cadrul scolii de conducatori auto. Rolul instructorului din cadrul scolii de conducatori auto care participa la proba practica de verificare a aptitudinilor si comportamentului in cadrul comisie de examinare va fi stabilit prin ordin al Ministrului Administratiei si lnternelor.

Textul complet este disponibil accesand acest link.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Legislatie Auto DATA PUBLICĂRII: 16 Februarie 2024