Parlamentarii vor sa schimbe Codul Rutier ca sa nu primeasca amenzi

Parlamentarii vor sa schimbe Codul Rutier ca sa nu primeasca amenzi
  • In prezent, coloanele oficiale au regim special
  • Deputatii si senatorii ar putea avea imunitate rutiera
  • Acum, legea este la fel pentru toata lumea
Distribuie pe Facebook

Dupa ce ca le platim salarii uriase in timp ce ei dorm in izmene, dupa ce ca au cazare gratis, diurna, masina si sofer la discretie, tot din banii nostri, parlamentarii Romaniei se pregatesc sa ne mai faca o surpriza prin care sa ne demonstreze ca nu ii intereseaza decat de propriile buzunare.

Presedintele, primul-ministru si alti ministri, atunci cand se afla intr-o coloana oficiala acompaniata de autospeciala de politie cu inscriptii specifice, au dreptul sa circule cu o viteza de deplasare mai mare si sa incalce regulile de circulatie. Evident, din motive de siguranta, pentru ca la o viteza de 160 km/h pe autostrada, niciun lunetist experimentat nu ii va nimeri scafarlia lui Victor Ponta. Dar se pare ca si senatorii si deputatii Romaniei, care sunt oricum intr-un numar exagerat, vor regim special si isi doresc ca atat ei, cat si soferii lor, sa nu mai primeasca amenzi de circulatie cand merg cu o viteza prea mare.

Nu ajunge ca au totul gratis, de la cazare, diurna, deplasari, benzina, masina, sofer si asa mai departe, totul platit din banii nostri. Nu ajunge ca anul acesta si-au marit bugetul pentru deplasari in strainatate cu avionul, ca si-au innoit parcul auto si ca nu isi fac deloc treaba, iar toata Europa rade de noi si ne arata cu degetul. Ca sa ne demonstreze inca o data, de parca era nevoie, ca alesii nostri nu sunt deloc interesati de cetateni, ca nu vor sa-i sustina si nu vor sa le faca o viata mai buna, s-au gandit ca e momentul sa mai bifeze un avantaj fata de muritorii de rand.

Alesii lucreaza la o lege care sa modifice Codul Rutier. Vor ca legea sa le permita lor, cand sunt in masinile personale, sau soferilor lor, cand sunt in masinile oficiale de la Senat sau Camera Deputatilor, sa mearga cu o viteza mai mare decat cea permisa de lege. Adica sa alerge pe strazi mai tare ca omul de rand, sa depaseasca coloana, sa treaca pe rosu si sa incalce regulile de circulatie dupa bunul plac. Scuza lor? Cica pentru a ajunge la timp acolo unde au treaba. Probabil, acasa, la somnic si la caldurica...

Daca aceasta lege trece si Codul Rutier se schimba, nu trebuie sa ne mire. In timp ce soferilor le-au crescut amenzile si pretul de la carburanti s-a bucurat de cea mai mare crestere din lume, alesii vor sa incalce legea si sa isi faca de cap. De parca oricum nu isi fac de cap si incalc regulile de circulatie cum li se scoala, bazandu-se pe legitimatia de parlamentari... Oricum, e "normal" sa isi doreasca sa mearga mai tare ca soferul fraier de rand, pentru ca pe ei nu-i costa niciun leu carburantul...

Sondaj

Ai fi de acord cu o asemenea lege preferentiala?

Distribuie pe Facebook
mai multe