Politia iti ia permisul pe loc daca nu poti citi o placuta de inmatriculare de la 20 de metri. Unde se intampla asta

Politia iti ia permisul pe loc daca nu poti citi o placuta de inmatriculare de la 20 de metri. Unde se intampla asta
  • Politia din Marea Britanie vrea sa creasca siguranta pe sosele
  • Soferii trasi pe dreapta sunt supusi unui test simplu de vedere
  • Daca il pica raman pe loc fara permis
Distribuie pe Facebook

Siguranta pe drumurile publice este o prioritate pentru politia din Marea Britanie, tocmai de aceea autoritatile au inceput o serie de controale pentru a testa vederea conducatorilor auto. Acestia isi pot chiar pierde permisul pe loc daca nu trec un simplu test de vedere.

Doar nu credeai ca acest lucru se intampla in Romania? Stii tu, tara aceea din Uniunea Europeana care are drumuri mai proaste decat statele din lumea a treia, sub 1.000 de kilometri de autostrada, politisti care stau la panda prin tufisuri si o infrastructura rutiera precara.

Nicidecum. "Vinovata" pentru aceasta masura este politia din Marea Britanie pentru care siguranta pe drumurile publice este o prioritate. In cea mai recenta actiune, autoritatile testeaza vederea soferilor iar regulile sunt dure.

Publicatia The Telegraph scrie ca soferii sunt trasi pe dreapta si pe langa controlul de rutina, acestia trebuia sa treaca si printr-un test simplu de vedere. Mai exact, daca reusesc sa citeasca o placuta de inmatriculare aflata la o distanta de 20 de metri totul este in regula si isi pot continua drumul iar in caz contrar isi pierd permisul pe loc.

Aceste controale sunt efectuate momentan numai in trei zone din Marea Britanie, dar sunt sanse mari ca acest proiect sa fie adoptat la nivel national.

"O vedere buna este esentiala pentru a conduce masina in siguranta. Este foarte important pentru soferi sa mearga la controale periodice la ochi, intrucat vederea se poate deteriora in timp. Cei care simt ca au probleme trebuie sa mearga rapid la oftalmolog," transmit autoritatile.

Revenind la Romania, tara noastra se afla pe primul loc intr-un clasament al tarilor Uniunii Europene in ceea ce priveste decesele din accidente rutiere. Numai anul trecut, 1.951 de conducatori auto si-au pierdut viata pe drumurile patriei.
Asa cum era de asteptat, bucurestenii sunt cei mai periculosi soferi din Romania, podiumul fiind completat de soferii din Constanta si Iasi. Potrivit unei statistici realizate de ASF, peste 6% din masinile inmatriculate in Capitala au provocat un accident.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Legislatie Auto DATA PUBLICĂRII: 4 Septembrie 2018