Politia Rutiera isi face treaba si in timpul liber!

Politia Rutiera isi face treaba si in timpul liber!
Ultima informare primita din partea Brigazii Rutiere Bucuresti ne arata doua cazuri in care agentii si-au facut treaba extraordinar. Ne pare rau ca nu avem numele complet al agentilor care au actionat, pentru a le trimite multumirile si aplauzele noastre.
Distribuie pe Facebook

Trecand peste limbajul ce parca sta in loc dupa '89 al Politiei Rutiere, avem mai jos doua cazuri grave de soferi inconstienti, opriti la timp de politisti. Primul este un sofer care conducea in stare avansata de ebrietate, oprit fiind inainte de a produce vreun accident grav de catre un agent aflat in timpul personal.

Al doilea caz ce merita toata stima noastra este legat de un sofer fara permis de conducere care nu a oprit la semnalele agentilor. Tot respectul nostru pentru politistii care au reusit sa-l opreasca cu focuri de arma, ce-i drept, doar in plan vertical. Cea mai mare prostie din cadrul MAI este anchetarea agentilor care fac uz de arma pentru a-si exercita meseria cum trebuie.

Felicitari Politiei Rutiere Bucuresti si la cat mai multe astfel de actiuni finalizate cu anchetarea sau arestarea unor posibili factori de accidente rutiere!

I N F O R M A R E
1. La data de 10.02.2013, în jurul orelor 12.45, AS I. G. din cadrul DGPMB, Brigada Rutieră, aflându-se în timpul liber şi în ţinută civilă, în incinta benzinăriei MOL situată pe Calea Călăraşilor, a observat conducătorul unui autoturism marca Audi A4 culoare albastru care se afla în vădită stare de ebrietate, acesta urcându-se în autoturism şi demarând în trombă pe Calea Călăraşilor către str. Traian. Agentul de poliţie a apelat numărul telefonic 9544 pentru a semnala acest fapt, totodată procedând la urmărirea acestuia cu autoturismul personal. În acest timp dispeceratul Brigăzii Rutiere a îndrumat pentru sprijin echipajul format din AP. B. C. şi AP. A. I. , care împreună cu AS I. G. şi martorii asistenţi au reuşit imobilizarea conducătorului auto pe str. Vişinilor.

În urma verificărilor s-a stabilit identitatea conducătorului auto în persoana numitului C. D. Ş. de 26 ani, din Bucureşti, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, care a refuzat testarea cu aparatul etilotest precum şi recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală care va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

2. La data de 09.02.2013 în jurul orelor 08:50, agent şef de poliţie J. M. şi agent şef de poliţie V. D. ambii din cadrul Brigăzii Rutiere, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au efectuat semnal de oprire unui autoturism marca Opel Vectra, de culoare alb, care se deplasa pe Str Mihail Sebastian.

După executarea semnalului de oprire, autovehiculul şi-a continuat deplasarea, moment în care echipajul de poliţie a procedat la oprirea şi identificarea acestuia. Când au ajuns pe Str Nedeleanu Ion, şoferul autoturismului sus-menţionat a abandonat vehiculul şi a fugit. Agent şef J. M. a pornit în urmărirea acestuia şi văzând că nu se opreşte a folosit somarea verbală „STAI POLIŢIA, STAI CA TRAG” după care agentul de poliţie a executat două focuri de armă în plan vertical, moment în care persoana urmărită s-a oprit. S-a procedat la imobilizarea acestuia fiind condus către autospeciala de poliţie pentru identificare. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că numitul D. M. în vârstă de 30 ani din Bucureşti, nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind zero ulterior fiind condus la Institutul de Medicină Legală “Mina Minovici” in vederea stabilirii consumului de substanţe stupefiante.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală care va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

Problemele din traficul rutier bucureştean pot fi sesizate la numărul de telefon 021/9544.

Distribuie pe Facebook
mai multe