Politicienii incurajeaza accidentele mortale: legea care ii obliga pe politisti sa anunte radarele din timp

Politicienii incurajeaza accidentele mortale: legea care ii obliga pe politisti sa anunte radarele din timp
  • Radarele ar putea fi anuntate din timp
  • Politistii nu ar mai putea da amenzi de viteza
  • Propunerea este o aberatie legislativa
Distribuie pe Facebook

Chiar daca Romania este tara cu cele mai multe accidente grave pe cap de locuitor din Uniunea Europeana, politicienii romani, in loc sa faca ceva pentru reducerea numarului de victime, fac tocmai invers, incurajand ilegalitatile. Un proiect de lege tocmai a primit aviz favorabil de la comisiile din Camera Deputatilor, acesta limitand puterile politistilor rutieri.

Nu demult, deputatul PNL Florin Roman a propus ca radarele sa nu poata fi instalate decat in autospeciale cu inscriptii si radarele mobile de tip pistol sa nu poata actiona la o distanta mai mare de 10 metri fata de masina politiei. Din fericire, acel proiect a fost respins de Camera Deputatilor, probabil tot mai multa lume dandu-si seama ca era o prostie care ar fi incurajat vitezomanii si, automat, accidentele rutiere.

Acelasi individ si-o incearca acum cu alt proiect, probabil frustrat si suparat pe Politia Rutiera din motive necunoscute. Deputatul PNL Florin Roman a revenit cu alta mizerie de propunere care pur si simplu incurajeaza ilegalitatile si cresterea mortalitatii pe sosele. Domnia sa propune ca autospecialele de politie dotate cu radar sa fie presemnalizate prin panouri cu 500-1000 de metri inainte.

Nu ne putem imagina ce se intampla in creierul unui politician platit din bani publici ca sa ia masuri in favoarea cetateanului, dar care propune niste legi absolut aberante. De ce ai vrea sa anunti din timp un aparat de radar, anulandu-i, practic, scopul principal? E ca si cum i-ai incuraja pe soferi sa mearga cu viteza neregulamentara, pentru ca oricum vor fi atentionati din timp daca este radar... Practic, nu faci decat sa il anunti cand o poate calca si cand trebuie sa reduca viteza.

Niciun politist sau politician normal la cap nu poate fi de acord cu asa ceva. Numai smecherii cu masini puternice si pustanii inconstienti ar putea sa aplaude si sa imbratiseze o asemenea lege. Atunci de ce ar mai fi aparate radar, daca tot sunt anuntate din timp iar soferii vor sti sa le evite? Asta inseamna preventie? Nicidecum, inseamna condamnare sigura la moarte pentru ca incurajeaza viteza excesiva.

Cel mai amuzant este comparatia Romaniei cu tarile din vest. Cica acolo asa se procedeaza, radarele sunt anuntate din timp. Corect, dar vorbim de radare fixe, permanente, iar anuntarea nu este peste tot. Vorbim de tari in care accidentele mortale sunt aproape inexistente, deoarece exista infrastructura, amenzi usturatoare, trafic monitorizat video in permanenta si legi facute cu capul. Ce rost are sa comparam o tara civilizata cu Romania, in care nu exista semne de circulatie, autostrazi terminate, marcaje rutiere sau orice urma de infrastructura?

Speram ca aceasta initiativa absolut halucinanta, menita sa creasca numarul de victime nevinovate, sa ramana la stadiul actual de propunere. Nu este posibil sa vii cu un proiect care legifereaza calcarea pedalei. Oare ce gandesc familiile victimelor accidentelor rutiere cauzate de vitezomanii care au scapat in repetate randuri de radare cu ajutorul unui detector, pana cand au pierdut controlul si au intrat pe contrasens, omorandu-le copiii? Oare un detector de radar nu este la fel cu presemnalizarea pe care si-o doreste dl. Florin Roman?

Tare suntem curiosi ce parere au politistii rutieri despre o asemenea aberatie.

Distribuie pe Facebook
mai multe